Почетна / Рукомет / Супер лига

Испао бранилац трофеја Купа Металопластика, као и шампион Војводина, Звезда у дербију избацила Партизан и изборила полуфинале

Бранилац трофеја из Шапца није успео да надокнади огроман заостатак из првог меча против Динама
ФОТО: В. Марковић

Војводина – Спартак 23:18 (10:6)

Нови  Сад – Дворана: Слана бара. Гледалаца: 100. Судије: Марић (Панчево) и Машић (Зрењанин). Седмерцви: Војводина 2 (2), Спартак 4 (4). Искључења: Војводина 8, Спартак 14 минута. Семафор: 4:1 (12), 7:2 (19), 9:6 (28), 10:10 (37), 14:10 (44), 19:13 (51), 21:14 (56).

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Ђукић 3 (1), Орбовић 6, Милић, Попов, Илијин, Радоњић, Остојић 3, Перовић, Стојановић 1, Јелић, Јовановић 4, Бојанић, Пешић 3, Давидовић 1, Грозданић 2.

СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Стефановић, Ђекић 1, Радовић, Перовић 7 (1), Стевановић, Потпара, Медић, Делибашић, Д. Петровић, Микић, Жупањац 5 (3), Јелић 3, И. Петровић, Ракоција 2, Абаџић.

 

После дуела на Сланој бари на завршни турнир иде Спартак Војпут. Чуда се, ипак, не догађају сваки дан, па и да један тим успе да надокнади минус од 12 голова. Војводини то није пошло за руком у реваншу четвртфинала Купа Србије.

Нису Новосађани успели да искористе ни несигурност у нападу гостију, ни чињеницу да су за првих 18 минута пулени Славише Лаковића успели да постигну само два гола.

Запажене роле су имала оба голмана Арсенић код домаћих и Петровић међу стативама Суботичана.

Четири гола предности на полувремену већ су наговештавали да ће власник титуле шампиона у Србији имати тежак посао да стигне и престигне огроман заостатак из првог меча.

Други део игре почео је двема серијама од по 4:0, прво гостију који су на крилима одбрана Душана Петровића стигли у 37. минуту до 10:10.

Узвратили су домаћи истом мером, преко Грозданића, два пута Пешића и Орбовића. Голом Ђукића за 20:14 ушло се у последњих пет минута меча.

Петровић је потом одбранио седмерац Ђукићу, а Перовић на другој страни смањио на 21:16, три минута пре краја меча...

Црвена звезда – Партизан 30:27 (13:12)

Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 300. Судије: Боричић и Марковић. Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Партизан 4 (3). Искључења: Црвена звезда 2, Партизан 12 минута. Семафор: 5:3 (8), 10:7 (23), 11:9 (25), 18:18 (41), 22:21 (46), 27:25 (55).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 1, Павловић 1, Мошић 3, Ћоровић, Продановић, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 5, Љубеновић (2 одбране), Шћепановић, Златановић, Матичић 5 (1), Бабић 3, Кљајић 2, Леовац, А. Бабић 7.

ПАРТИЗАН: Јовановић, Јокић 5, Живковић 4 (2), Стојановић, Радивојевић 1, Миленковић 4, Милутиновић 1, Тасић, Пижурица, Трнавац 1 (13 одбрана), Стевановић 7 (1), Мићић 1, Ивановић 2, Гленџа, Радовић, Перовић.

 

Црвена звезда се пласирала у полуфинале Купа Србије пошто је у реванш сусрету била боља од Партизана и славила резултатом 30:27 (први меч 26:26).

Током свих 60 минута на паркету дворане Шумице водила се велика борба на обе стране. Иако су домаћи увек имали благу предност, ниједног момента то није могло да им гарантује мирну завршницу. Црвено-бели су на старту повели, тада је њихово искуство увек долазило до изражаја док је противник све време покушавао да стигне ривала. Партизан је играо за нијансу грубље, па је само у првих 30 минута имао четири искључења што је противник знао да искористи и захваљујући брзом центру дође до вођства.

Добро је Партизан отворио други део утакмице и већ у 36. минуту голом Јокића дошао до првог вођства на мечу, тада је на семафору стајало 15:16. Уследила је брза серија Црвене звезде коју су захваљујући Александру Бабићу и Војиславу Љубојевићу направили серију од 3:0 и преокренули на 18:16. Увукла се тада нервоза у оба тима, играло се жестоко да би прави мали окршај уследио у 46. минуту код резултата 22:21. Наиме, кошкање је почело између Звездиног Андрејевића и Партизановог Пижурице који су убрзо потом зарадили црвене картоне, а страсти су се мало смириле.

Иако су црно-бели остали без важног играча у одбрани то их није омело да у 48. минуту поново дођу до вођства голом Вука Миленковића. Уследило је искључење Живковића што је доста пореметило гостујуће играче, а тренер Максић је одлучио да са гола повуче до тада одличног Трнавца и убаци играча са маркером. То се није испоставило као добар потез, јер је Црвена звезда постигла три лака поготка скоро са центра терена, одлепила се најпре на три, а потом и четири гола и мирно утакмицу привела крају.

Четвртфинале Купа Србије:

Први мечеви:

Динамо – Металопластика 42:28 (24:16)

Бела Паланка – Слога (По) 27:30 (12:12)

Спартак – Војводина 35:23 (18:11)

Партизан – Црвена звезда 26:26 (13:13)

Други мечеви:

Војводина – Спартак 23:18 (10:6)

Металопластика – Динамо 30:24 (15:14)

Црвена звезда – Партизан 30:27 (13:12) 

Слога (По) – Бела Паланка одложено

Напомена: Први мечеви четвртфинала играју се 8. марта, а реванши 29. марта. Финални турнир игра се 8/9. јуна.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Haj Nehaj
Svakome jekristalno jasno - Bonzo je, mnogo pre kraja prvenstva, omogućio RK Vojvodina da osvoji titulu. Sada se bori da RK Vojvodina od iduće sezone igra u SEHA ligi. N a taj način, preko RK Vojvodina Bonzo želi da banalizuje značaj RS Vojvodina i njen neprijateljski stav prema njemu načini minornim.
Sima bek
Zanimljivo ?
Da li je ?
Meni se ucinilo da je Orbovic resio derbi Vosa-Zvezda. Kad ono sad Bozo Promena ?!?
Sima bek
Zvezdini golmani su ispod svakog nivoa
Anton MUDRAC
A sta reci za FILOZOFIJU igre hahaha seoska dilkoska ekipa relno
rukometas
Iskustvo jepobedilo mladost.Partizanovi igraci su dvadesetogodisnjaci a u Zvezdi igra vise igraca koji su u cetvrtoj deceniji.Sve u svemu tuga od rukometa a svoj sud daju gledaoci kojih ima stotinak i to su uglavnom jedni te isti.Tuzno za ovaj sport.Partizan sa mladim igracima i trenerom Maksicem koji je kao igrac znao da igra mozda i ima perspektivu a Zvezda sa ovim veteranima i Perunom kao trenerom koji je kao igrac znao samo da jako sutira jer je bio visok i bez razumevanja igre nema perspektivu.
Malo pametniji rukometas
@pametni rukometas. Da li mozes da zamislis u opste broj trenera u oba sporta koja si naveo,koji fluktuirau tim vodama? Moze? E super, a sada pokusaj da zamislis sa koliko promila se mere takvi treneri kao sto su Murinjo ili Cervar? To ne mozes, pa ja cu da ti kazem, ne moras da budes konj da bi bio dobar dzokej, ali svakako da je vise "konja" koji su iskustvo stekli na terernu pa prenose dalje. To sto pises su obicne floskule i opravdavanje verovatno, sopstvenog statusa gde se nisi bavio sa sportom,a sada si u ovoj zemlji negde i neki trener.
rukometas2
Murinjo i Cervar su po obrazovanju profesori filolozi a koju skolu ima Perun.
Прикажи још одговора
Jug
Zvezda sa ovakvom igrom nije zasluzila da ostane u ligi a ne da uzme titulu Bravo Partizan -klinci grizu koliko mogu a ove nabedene kupljene zvezde neka uce kako se bori za svoj klub
Mikula
Zvezda je pobedila sa dve odbrane golmana?
Uiop
Nema prvenstva, ali bice ovaj trofej za CZ.
sportista
Kup takmicenje pogotovu u rukometu niko ne ceni.Pobediti u dve tri utakmice u celom kup takmicenju u jednoj sezoni i to smatrati nekim trofejom.Veci uspeh je pobediti neki istaknuti evropski tim u prijateljskoj utakmici.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.