Почетна / Рукомет / Супер лига

После одбојкаша и рукометаши Војводине прваци државе

Новосађани успели да се домогну пете узастопне титуле шампиона Србије, 2012. су прекинули Партизанов низ од две круне
ФОТО: rkv.rs

Војводина – Црвена звезда 26:22 (16:9)

Нови Сад – Дворана: Слана бара. Гледалаца: 1.500. Судије: Ковач и Милосављевић. Седмерци: Војводина 2 (1), Црвена звезда 3 (3). Искључења: Војводина 10, Црвена звезда 6 минута. Семафор: 4:1 (7), 10:6 (18), 14:8 (22), 17:!2 (38), 18:17 (43), 21:20 (50), 24:21 (54).

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Ђукић, Орбовић 5, Попов 1, Остојић, Перовић, Стојановић 2, Јелић, Јовановић 2, Арсенић, Бојанић, Пешић 6, Станковић 2, Давидовић 8, Грозданић, Вучковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Павловић 1, Ћоровић 6, Продановић 1, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојеић 2, Љубеновић, Столић, Златановић, Палевић, Матичић 3, Д. Бабић 1, Кљајић 1, Леовац, А. Бабић 6.

 

Војводина је успела да одбрани титулу првака државе и тако пети пут узастопно освоји шампионски пехар. Новосађани су два кола пре краја плеј-оф серије савладали другопласирану Црвену звезду и на тај начин дошли до пехара.

Домаћи тим је после седам минута игре имао 4:1, а потом и 8:4. Гости из Београда су дуго тражили игру, покушавали индивидуалним акцијама да дођу до поготка, али им ништа није полазило за руком.

Како је утакмица одмицала Војводина је играла све боље и сигурније, успевала само да повећава предност, која је износила и седам голова. Звезда од 21. до 30. минута игре није постигла ни један погодак, што је сјајан тим Воше знао да искористи и тако се домогне сјајног капитала пред наставак меча.

После само пет минута игре у другом полувремену гости су постигли три гола и дошли на 16:12, а онда је уследила нова серија Београђана. Звезда је направила 4:1 и пришла на само гол минуса у 41. минуту! Тада је све било на страни црвено-белих, који су добили крила, док је домаћи тим деловао прилично несигурно и уплашено. Само три минута касније било је нерешено 18:18, што је уједно било и прво изједначење на утакмици.

Звезда је имала напад и да поведе, али га није искористила, на другој старни Давидовић, Попов и Пешић погађају и Војводина поново долази до 21:18.

Имала је чета Ненада Перуничића своје шансе до краја сусрета, али су се сви покушаји завршили безуспешно.

На другој страни Новосађани су деловали смирено и одлучно, па су без већих проблема утакмицу привели крају и тако оверили још једну титулу.

Коментари37
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

100% Novosadjanin
Rutinski. Cestitke!
Cinjenice
Ljudi da li ste vi svesni koliko je los kvalitet rukometa u Srbiji ? Ne samo kvalitet same igre,trenera i igraca,nego i svega prateceg sto ide uz jedan sport da bi bio na nekom bar prosecnom nivou.Sudije,marketing,mediji,sponzori,navijaci,prateci program,emisije pre i posle utakmica,analize,angazovanje igraca u drustvenom zivotu.Toga ne da nema nego je nestao i svaki trag.Tuga!Pogledajte bilo koju utakmicu u inostranstvu i sve ce vam biti jasno.Pokazatelj trenutnog kvaliteta je proslogodisnji poraz Vojvodine od predstavnika Luksemburka.Ne znas sta je tuznije,to sto smo izgubili od Luksemburske ekipe ili cinjenica da je to ipak najjaca ekipa naseg prvenstva.Samo da bude jasno da ni najmanje ne zelim da ovim ponizavam bilo koju nasu ekipu ali to su cinjenice od kojih ne mozemo da pobegnemo i cim pre budemo svesni toga prvi korak ka napretku rukometa cemo napraviti.Ne treba da izmisljamo toplu vodu samo treba da prepisujemo od uspesnih i ono najbitnije da imamo volju za promene
Рсс данас
Воља за промене је показана на изборима Изабрали смо да нас води човек који је 16 година у савезу Легенде га напустиле у међувремену. Секретара савеза немамо Један човек цео савез
Be'ste noge...
Namesteno, sudije, namesteno... Pa od 4 utakmice Zvezda jedva pobedi jednu...
Fan
Elezovic igrao bas tu kada je zvezda pobedila. Sam sebi skaces u cinjenice.
Navijač
Prijatelju Elezović i Todorović odavno nisu u Vojvodini.. Jovanović je igrao sve utakmice protiv Zvezde.. a Vojvodina ima samo bod više u plej ofu.. samo Srbija igra ovako nakaradni plej of..svuda se nastavlja plej of sa bodovima koje si zaradio u čitavom prvenstvu..A inače nisam rekao nikada da je Vojvodina nezasluženo osvojila titulu..
Прикажи још одговора
Miloš1976
Evo,iskrene čestitke od Grobara.Zasluženo.Žao mi je što je moj Partizan u kanalu,ali nadam se da će se stvari popraviti.
Jug
Zvezdi nije pomogao ni Partizanivo dete Ljubenovic Perune peruneee
RKV
Iskreno HVALA
grom
vojvodina odbojka i rukomet,partizan vaterpolo i fudbal,vučiću reaguj
BWA
FMP košarka.
Jojjj
Orginalno haha

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.