Почетна / Рукомет / Супер лига

Железничар жели да буде моћан, стигао Крсманчић

Оно што је „Спортски журнал“ најавио пре двадесетак дана се и обистинило – Железничар ће наредне сезоне играти Супер лигу. Како не би имали епизодну улогу у овом такмичењу Нишлије су решиле да се озбиљно појачају за предстојећу сезону, па нови тим менаџер клуба, Иван Шмигић није пуно губио време.
ФОТО: Приватна Архива

Некада један од најбољих бекова Србије је по завршетку каријере прузео улогу у нишком клубу и како ствари стоје, већ је на добром путу на направи прави бум.

Тако је прво појачање у граду на Нишави најбољи играч и стрелац Супер лиге, Младен Крсманчић са којим је потписан уговор на годину дана.

Сјајни средњи бек је прошле сезоне био први играч Слоге, предводио је тим из Пожеге на историјском европском путу и био главни актер највећег клупског успеха.

НИШЛИЈЕ НАЈКОНКРЕТНИЈЕ

Имали сте велики број понуда током лета?

– Да, од Слоге, преко многих европских клубова. Међутим, најконкретнији је био Ал Џаиш са којим сам и постигао договор. Готово све смо решили, а онда је тамо изгласан закон о странцима и сев је пропало. Имао сам још неколико понуда, али је ово била најконкретнија.

Спреман сам за нове изазове, за корак даље у каријери и мислим да сам изабрао најбољу опцију у овом тренутку – рекао је на почетку Младен Крсманчић.

Зашто баш повратник у Супер лигу?

– Мислим да се прави јако озбиљна прича са Нишлијама. Амбиције су нам се поклопиле, брзо смо се договорили и уговор сам потписао на годину дана. Одавно познајем Ивана Шмигића и са њим сам разговарао, тако да није било никаквих проблема. Задовољан сам условима и мислим да је ово право место за мој напредак.

Које су то амбиције?

Железничар жели да се већ у наредне две до три године попне на трон и освоји титулу. То подразумева и борбу за Лигу шампиона, што се апсолутно подудара и са мојим амбицијама. Желим да напредујем, да растем као играч и мислим да са Нишлијама то могу.

Били сте први играч и стрелац Супер лиге, сад ће све очи бити упрте у Вас?

Свестан сам тога, али ћу се добро припремити за предстојећу сезону. Систем игре у Слоги је био другачији, овде ће бити сасвим друга прича, са новим тренером и различитим типовима играча. Знам да ће сви очекивати да пружим исте партије као прошле сезоне, а ја сам сигуран да лошије неће бити. Желим да играм још боље и оправдам поверење.

Ваша највећа жеља је да заиграте за репрезентацију?

То ми је највећа амбиција у каријери. Никад се не зна, можда ми се жеља и оствари. На мени је да играм, пружим максимум, дам све од себе, а на селектору је да процени да ли ће то бити довољно за државни тим – закључио је Младен Крсманчић.

ЗЛАТАНОВИЋ ДАО РЕЧ

Нишлије ће ове сезоне имати заиста моћан тим, јер ће редове Железничара, поред Младена Крсманчића, појачати још неколико врхунских играча.

Међу њима је и најбољи голман лиге, бивши чувар мреже Црвене звезде, Дејан Златановић, који је решио да се врати у родни град. Са њим би ових дана требало да буде потписан уговор, али је све прецизирано и он је управи Нишлија дао реч.

Ту су још Ђорђе Спасић, Радисав Лаковић, Андрија Мађар, Влада Митић, а првом тиму ће бити прикључено још неколико момака из млађих категорија.

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RAVAN
Kakav klub, takvo i pojačanje. Duplo ništa.
levi bek
Proslo takmicenje u Super ligi maheri iz Nis(a) su pocelu sa devet izvrsnih presuda po tuzbama igraca i trenera.Siguran sam da ni do dana danasnjeg ni jedna nije placena nego da se broj presuda uvecao!A o ostalim dugovanjima prema svim zivima i da ne govorim.I sada ce jedan takav prevarantski klub na mala vrata uci u Super ligz.Zar Bozu nije sramota da ignorise Dubicicu klub isto tako duge istorije koja je igrala posteno do kraja i porazom kod kuce od Obilica u krajnje sportskoj i fer igri i pokradena u Zubino .potoku ostala na trecem mestu.Takve klubove treba podrzati a ne vaditi iz naftalina lazove i prevarante.
Eret
Ahahahahaah
Kokila
Cuj pokradena u Z.Potoku,13 razlike bilo u jednom trenutku...odakle si ti pao momce....
Прикажи још одговора
sasvim slucajno
Dejan Zlatanovic je rodjen u Boru gde je i napravio prve rukometne korake. Nislije ne svojatajte ga. A sa Kokijem Lakovicem ste se osrecili kao isa Krsmancicem.
SPORTISTA
Zlatanovic je izvanredan golman. Da nije bilo njega na golu C.Zvezde poslednje dve godine Zvezda nebi sada bila u Super ligi Srbije.Veteran iz Kursumlije bio je bolji nego svi samohvalisavci iz Pljevalja i ostalih mesta CG.
DIKTAT
Vama iz Žurnala Boža diktira šta da pišete i koga da forsirate. Samo da znate, ovo sa Železničarom je napadno, vulgarno i suprotno zakonu i zdravoj pameti. Razmislite malo šta radite. Na ovaj način direktno saučestvujete u kriminalnim radnjama u srpskom rukometu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.