Почетна / Рукомет / Супер лига

Јасмина Колак ново-старо име у дресу аранђеловачког суперлигаша

Упркос томе што је прве рукометне кораке Кукићева начинила у некадашњем Књазу, веома рано, практично из друге екипе је отишла у Крагујевац где се афирмисала
ФОТО: ЖРК Бекамент

Аранђеловчанка Јасмина, некада Кукић, а данас Колак, вратила се у клуб у коме је направила прве рукометне кораке. После готово седам година бек универзалац је поново у дресу клуба у коме је провела три одличне суперлигашке сезоне у оквиру којих је на свим званичним утакмицама клуба на којима је наступала (83) постигла 379 голова (4,56 по утакмици).

Упркос томе што је прве рукометне кораке Кукићева начинила у некадашњем Књазу, веома рано, практично из друге екипе је отишла у Крагујевац где се афирмисала као играч за веће домете него што их је имала у матичном клубу у који се вратила 2007. године.

Већ прве сезоне је на 32 утакмице постигла 108 голова, да би свој голгетерски салдо и сезони касније значајније поправила, када је на осам утакмица мање мрежу противника затресла чак 132 пута. У опроштајној сезони 2009/10. уписала је још 24 меча у дресу Књаза Милоша (18 Суперлига , 4 Куп и 2 Челенџ куп) на коијима је постигла 108 погодака (76, 21, 11).

Са Књазом је наступила на два финална турнира Купа Србије (2009. и 2010. године) од којих јој је у непријатном сећању остало полуфинале у Јагодини када је у веома неузвесном и драматичном мечу са Чачком 2009. (славио Књаз 34:33) Кукићева поломила руку.

После тадашњег Књаза Јасмина је каријеру наставила у шампионском Зајечару, одакле је отишла у друштву Катарине Војчић у Немачки Трир. После само једне сезоне уследио је повратак у Раднички из Крагујевца, затим одлазак у Јагодину.

Од рукомета је Јасмина на кратко одморила посветивши се породичним обавезама, а већ за пар дана овај 31-једногодишњи бек, ставиће се на располагање матичном клубу са којим је потписала једносезонски уговор.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dejan
Naigrcete se i ove godine.Sajo Sprema Amajliju
Skroz
Auuuu sto je to sa vama cim se Bekament spomene krec se ispari hahaha...Necete moci ponovo da ga pokradete pa boli....
Polako
Bekament je dao i dace jos svetskih rukometasica broj jedan, a sta ste vi doktire dali sem pogresne terapije.
doktor
dajte jos podataka o igracicama bekamenta i naise jer je to vrlo vazno za rukomet u srbiji i njegov dalji razvoj pogotovu sto se radi o mladim i perspektivnim igracicama

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.