Почетна / Рукомет / Супер лига

Нишлије никад јаче, нови тренер Петковић, тим менаџер Шмигић

Железничар почео припреме за такмичење у Супер лиги у потпуно новом руху
ФОТО: В. Марковић

Железничар је недавно добио специјалну позивницу Рукометног савеза Србије за повратак у суперлигашко друштво. Нишка Дизелка је васкрсла и они су почеле припреме за нову сезону.

У Прес-центру није било довољно места за све новинаре који су желели да чују амбиције славног клуба.

Присутним новинарима прво се обратио Бранислав Качар, градски већник за спорт:

- Сви смо срећни збогновог почетка Железничара. Иза популарног клуба стајаће град и никада се више неће догодити као у последње три године да Железничар буде у великој кризи и грца у дуговима. Желим вам успешне припреме и надам се да ће сезона бити берићетна. Следећег месеца стиже новац за нишку Дизелку.

Иван Шмигић је постављен за тим менаџера Железничара. Некадашњи рукометаш Црвене звезде, Металопластике, Радничког и Железничара који је три сезоне био мозак у екипи скопског Металурга, а касније успешни интернационалац у Шпанији и Румунији је подвукао:

- Кренуо је нови пројекат Железничара, много тога смо урадили у минулих месец дана да би смо стигли до ове конференције. Клуб је грцао у дуговима и био у тоталном минусу. Полако идемо корак по корак на боље. Срећан сам што могу да промовишем новог тренера Јосифа Петковића, многи играчи овде немају година колико је Петковић освојио титула. До краја августа клуб ће добити ново руководство али спонзора. Железничар има традицију и сви смо убеђени да ће се поново у дворани Чаир играти квалитетан рукомет – казао је Шмигић.

Јосиф Петковић некадашње крило Железничара, члан легендарне генерације која је 1978. године играла у финалу купа победника купова више од три деценије се бави тренерским послом. Тренирао је Железничар, Дим, Борец, Кометал, Металург, Запорожје и обе македонске репрезентације. Са Кометалом је 2000. стигао до финала Лиге шампиона, након двоипо годишње паузе враћа се омиљеном тренерском послу:

- Радо сам прихватио позив да водим нишку Дизелку. Железничар ће бити стабилан клуб, амбиције су да буде при врху Супер лиге. Очекујем да играчи дисциплиновано раде на тренинзима, да имају поштен однос и све ће бити добро. Уложићу максимум да Железничар се врати на старе стазе. Велика је ствар што је иза нишке Дизелке стао град а доћи ће и моћни спонзор. Имаћемо све услове да чаирска прича буде баш лепа. Играчки фонд је солидан не искључује могућност да у ходу ангажујемо још неког новог играча - подвукао је Јосиф Петковић.

Први тренинг у нишком Чаиру одрадили су голмани Дејан Златановић, Филип Дражић, Милош Лазић и Предраг Мијатовић. Лево крило Ђорђе Спасић, десна крила Радисав Лаковић, Никола Стојановић и Вељко Анисијевић, леви бекови Никола Милошевић, Андрија Мађар и Немања Милутиновић, средњи бекови Младен Крсманчић и Жарко Петковић, десни бек Жарко Барјактаревић и пивоти Владимир Јевтић, Владан Митић и Ђорђе Виријевић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dikan
Ako je kao sto pise sala bila puna mislim da su to dosli igraci,treneri i poverioci da vide listu cekanja za naplatu potrazivanja..Trofeji Petkovic je doveden samo kako bi privoleli i sina da dodje u paketu.Igracima kojima duguju nude neko budalasto resenje da se dugovi otplate do 2020.g.!Znaci samo da pocne i ova liga i vacarenje po starom.Smigina izjava me je bas rasplakala jer vidim da je decko ponovo u klubu o kome je mastao citavog zivota.Samo zaludjujte ono malo klubova koji krvavo i posteno rade.Vratice se kao bumerang.
Reglaza trapa Banjica
Niska dizelka :-))) Nazdravite viski svome Paliski... i ostali lirski stihovi... Nego.. kad se parafin uhvati na disel motoru hoce cika Boza Vaucer doci da produva dizne na dizelki... moze i Babic da mu pomogne i on dobro produvava...
Centriranje
Petković? Znači načevski i trenera postavio? A kad bude šumar došao, poverioci zeznuti, država izigrana, odluke nezakonite, igrači prevareni, porezi neplaćeni, papiri laźni... ko tje u tjorku? Šojitj netje sigurno.
Toliko, mozda i krace
Sto se kaze... Ko viganu trece dete....
Ljubitelj rukometa
Sem par bivsih igraca Sloge i Zlatanovica moze li neko da napise gde su igrali ostali igraci posto ne mogu da ih nadjem nigde u zapisnicima super lige. Hvala. P.S.Nije provokacija.
Jesen
Kome je ovo odvratno neka obavi razgovor sa delegatima svog okruga. Stvar se krcka... Polako... Kad kuruz padne... Pasce i Boza Vaucer...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.