Почетна / Рукомет / Супер лига

Рукометни кадети и кадеткиње на путу да се после првог круга опросте од СП и ЕП

Најлошије издање и убедљив пораз Орлића од вршњака из Словеније на Светском првенству у Грузији
ФОТО: ihf.info, eurohandball.com

Србија – Словенија 23:36 (10:20)

Тбилиси - Дворана: Олимпијска. Гледалаца: 500. Судије: Кулик и Набокав (Белорусија). Седмерци: Србија 4 (3), Словенија 6 (4). Искључења: Србија 4, Словенија 6 минута.

СРБИЈА: Трнавац (8 одбрана, 1 седмерац), Миленковић, Максић, Славуљица 1, Милић 6, Четник 1, Милосављевић 1, Јандрић, Сунајко 4 (2), Бубић 2, Крстић (1 одбрана), Ивановић, Павловић, Јовановић 6 (1), Стефановић 2, Мијатовић.

СЛОВЕНИЈА: Ферјан (5 одбрана, 1 седмерац), Жабић 1, Милићевић, Хоржен 6, Хорват 5, Банфро 1, Розман 4, Макуч 2 (1), Пип 3, Озмец 1, Ма. Котар 2, Мазеј 2, Ми. Котар 1, Гартнер 2, Новак 6 (3), Добај (7 одбрана).

 

Најлошија партија и више него убедљив пораз кадета у трећем мечу на Светском првенству у Грузији, а осмина финала сада делује далеко.

Као да су Шпанци претходног дана оним цепелином за победу одузели не само бодове већ и снагу Орлићима, па им ништа није остало за Словенце - 23:36 (10:20).

Страшно је било и за гледати колико су немоћно и инфериорно деловали од почетка до краја против момака из Дежеле.

Не зна се да ли је више муке било у нападу или у одбрани која заправо и није постојала.

Осим почетног вођства преко Славуљице све остало је било под контролом Словенаца.

Подигнута и рука чврсто стиснута у песницу, после тог првог поготка Саве Славуљице дала је наду да су Орлићи решени да се врате у причу и боре се за место међу 16 најбољих тимова.

Међутим, само за толико колико је било потребно Тиму Розману да изједначи и отвори канонаду словеначких јуноша, 2:0, па 7:0, серије после којих више није било повратка.

Кaдети су практично остали без пласмана у наредну рунду. Наравно, увек може да се деси и чудо па да Мексико у последњем колу победи Русију, али је и онда изабраницима Ненада Максића неопходна победа.

Србија – Шпанија 21:25 (13:11)

Михајловце - Дворана: Чемкостав арена. Гледалаца: 550. Судије: Мецмански и Корја (Финска). Седмерци: Србија 2 (2), Шпанија 11 (7). Искључења: Србија 18, Шпанија 4 минута.

СРБИЈА: Секулић, Стојаковић, Ковачевић, Шивцев, Стошић 4, Петровић, Богуновић 5, Марковић, Шукур 2, Ловрић 4, Табак, Лазић 4, Јововић, Стаменковић, Којчић 2, Симић.

ШПАНИЈА: Ребело, Хернандез, Мартинез 1, Фернандез 2, Спугин 1, Суарез, Собрепера 12, Паломо 4, Молес 1, Солдегадо, Валина, Еспаћес, Валес 3, Роблес, Лагуна, Вигинес 1.

 

Ни после другог кола Европског првенства за кадеткиње репрезентација Србије нема ни један бод. Овог пута су боље од наших девојака биле вршњакиње из Шпаније и славиле 25:21.

Нису тако лоше одиграле првих тридесет минута наше девојке, шта више у неколико наврата су прилично збуниле и деконцентрисале Црвену фурију. После велике борбе на одмор је наш тим отишао са два гола предности.

Међутим, у наставку је уследио пад, лоша организација напада, што је брзи противник знао да искористи и преокрене резултат у своју корист.

До краја меча противник је диктирао темпо игре, правио разлику и врло брзо стигао и до плус пет, после чега је мирно утакмицу привео крају.

Коментари159
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kolega
Dragi pisaoci komentara, koliko vidim ovde je previse isfrustiranih roditelja i previse poznavaoca rukometa. Za sve trenere spomenute imate samo pljuvanje. Pa da li mozete da se slozite makar oko jednog trenera da valja? Ili su svi najgori. Rojevic ne valja a covek ima iza sebe rezultate i pre svega ulaze 300% u tu decu. Ne valja Veselinovic, ne valja Savic, ne valja Maksic, ne valja Nikolic, ne valja Cirovic, ne valja niko ocigledno. Odakle vama prava da sudite o necijoj strucnosti? Da li vam je neko od njih pokazao plan rada pa da mozete komentarisati da li neko radi dobro ili ne.? Ne moze metalostrugar pricati o ekonomiji ma koliko dobro ekonomisao u svojoj kuci. Drzite se vi svojih poslova a pustite ljude da rade poslove za koje su se skolovali, manje zlobe i pakosti i onako nam ne sport spao na najnize grane. Na svaki los rezultat 150 komentara, na neki dobar text 2,3. Ovde ne vredi dolaziti jer nije dobro od ovolike zlobe koju pisete.
1991
Sjajan komenar, pravo u metu!
Петар Велики
Па ово није брука, ово је катаклизма. Овај Максић је тактички неписмен, ауторитет нула. Деца апсолутно нису крива. Очигледно је да ни тимски дух не постоји. Овај клинац је оправдано одбио да игра утакмицу. Имам утисак да постоји минимално два клана, београдски и војвођански. Па ово је идиотизам. Онај лопов и криминалчац је за 13 година своје апсолутистичке владавине са својим увлакачима успео да рукомет сведе на банана спорт. Неко у коментарима помиње и децу из Репулике Српске. Ало то су Срби и играће за ову репрезентацију а одабир играча је искључиво надлежност ових Ђурковићевих пиона. Нажалост. Чак и да се смени рукометни Толе за опоравак нашег рукомета треба бар двадесет година. Толико су га урушили.Какве су то припреме од две три недеље. У Србији је остало бар десетак играча који су по квалитету ако ништа Бар мало бољи од ових момака. У клубовима од пионира до сениора раде незналице. Додуше колико пара толико музике.
Olimpijac
Ako iko zasluzuje da vodi mladje selekcije Srbije, to je Boris Rojevic. Svako ko realno razmislja za njega bi rekao kapa dole. Do pre par godina nepostojecu rukometnu skolu izdigao je na nivo koji je pojam za sve, napravio sistem... Sto decka ne pustiti da isto to uradi sa Reprezentacijom? Dosta je bilo povlascenih i istrosenih kvazi strucnjaka, dajmo decku priliku da radi.
bez mane
sto se ti cane ne potpisa?
Lazov
Ako stojis iza svojih reci, potpisi se !
Прикажи још одговора
Kapa dole
Maksic i Vesna Rivas ko sto rekose ljudi buaghahahah
DS pumpe zgrade prevareeee
Sve ti se vraca kako si radio u svom gradu stiglo na naplatu,ne traje nista vecno,nego ti pod ruku onu tvoju pa u godomin da cuvate ovce. Nije ti to Smederevo da prodajes maglu u hvatas na DS, kupi pinkle ziva prevaro...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.