Почетна / Рукомет / Супер лига

Звезди дерби са Партизаном, црвено-бели и даље једини са максималним учинком

Црвено-бели су после велике борбе и преокрета успели да савладају вечитог ривала на Бањици и остану непоражени, славље Железничара у Шапцу
ФОТО: В. Марковић

Партизан – Црвена звезда 22:23 (13:10)

Београд - Дворана: Бањица. Гледалаца: 1.000. Судије: Марић и Машић. Седмерци: Партизан 6 (6), Црвена звезда 4 (2). Искључења: Партизан 8, Црвена звезда 10 минута. Семафор: 3:3 (12), 3:6 (15), 8:7 (21), 10:10 (29), 16:14 (38), 18:18 (47), 20:22 (58).

ПАРТИЗАН: Јокић, Живковић 8, Радовановић 2, Павловић, Миленковић 3, Микић, Станојловић, Пижурица, Радивојевић, Трнавац, Југов, Стевановић 6, Ивановић 2, Гленџа, Максић 1, Милосављев (14 одбрана, 2 седмерца). Тренер: Ненад Максић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 5, Радисављевић, Мошић 1, А. Бабић 4, Блечић, Палевић, Пешић, Љубеновић, Бугариновић 1, Милосављевић 1, Пејчиновић, Матичић 2, Мандић 4, Д. Бабић 4, Кљајић 1. Тренер: Ненад Перуничић.

 

Оба тима су кренула несигурно у утакмицу, играчи као да су били у грчу, што је резултирало великим бројем грешака. Зато је први гол пао у четвртом минуту  и то са линије пенала, пошто је Виктор Матичић из Звезде био прецизан.

Играло се гол за гол, екипе су се смењивале у вођству, а онда су црвено–бели највише захваљујући капитену Дејану Бабићу стигли до плус три (3:6) и то у 15. минуту. Ненад Максић је затражио тајм аут како би тргао своје изабранике и у томе је успео. Партизан је врло брзо преко Стевановића, Ивановића и Живковића направио лепу серију и дошао до изједначења, да би само два минута касније црно-бели прешли у вођство од два гола (7:9).

Тада је Ненад Перуничић затражио минут предаха, његови изабраници су заиграли нешто ангажованије, па су у 25. минуту успели да дођу до изједначења. Четири минтуа касније на семафору је стајало 10:10, а онда је Партизан преко Ивановића и Радовановића стигао на 13:10 и са тим резултатом отишао на одмор.

Звезда је боље почела други део игре и није дозволила ривалу да оде на плус четири, већ је преко Бабића и Шотића стигла на само гол заостатка 13:12.

Црно-бели су одржавали предност све до 43. минута кад је Младен Шотић погодио из контре за 16:16. Није дуго требало домаћем тиму да се поново врати у колосек, па је захваљујући Живковићу и Мандићу поново дошао на плус два. Тим из Хумске је током читавог меча на голу имао маестралног Дејана Милосављева који је чинио чуда.

Бабић и Мандић се нису предавали већ су довели Звезду до новог егала, па је тако у 49. минуту било 19:19. Перуничић је тада затражио тајм аут, на гол Звезде је стао Љубеновић и одмах забележио две интервенције. То је дало крила црвено-белима који су преко Мошића дошли до вођства после дуго времена 19:20.

Уз овај погодак Мошић је успео да изнуди два минута казне за Ивановића, а Љубеновић је наставио одличну серију. Александар Бабић је био прецизан па је Звезда стигла и до плус два, што је приморало Максића да затражи тајм аут.

Играо се 56. минут Партизан се дуго мучио, али је ипак преко Дарка Стевановића погодио, међутим на другој страни Александар Бабић је био прецизан, а потом је Стевановић поново погодио.

У последња два минута гости су ушли са голом вишка (21:22), Шотић је погодио из мртвог угла, потом је Стевановић био прецизан (22:23), а Звезда је после грубог фаула Бабића остала без тог играча до краја утакмице...

До краја је остало 46 секунди, Перуничић је тек завршио тајм аут, Звезда је имала напад, Милосављев је одбранио шут Мандића, али је голман Партизана бацио лошу полуконтру и меч је био готов.

Семафор 3. кола Супер А лиге:

Субота:

Партизан - Црвена звезда 22:23 (13:10)

Металопластика - Железничар 1949 25:31 (10:18)

Рудар - Мокра Гора 25:19 (12:12)

Југовић - Пожаревац 30:22 (16:9)

Обилић - Слога Змарт форс 25:21 (11:13)

Среда:

19.00: Спартак Војпут - Шамот 65

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mmm
Bravo Perune.
navijac
pogresnu utakmicu komentarisete..Upitanju je utakmica Zvezda prutiv Partizana..vi otisli u SABAC.
Sabac
Stare bolesti igracica iz sapca se nastavljaju od prosle godine,u odbrani nemaju duela,ko god ih napadne prodje ih,ne postoje,nemaju hrabrosti.Pecina nema kvalitet to je istina ali je pozitivan momak i ima karakter i uprava nije sigurno njega videla kao nosioca igre kada je pravila ekipu.Gde su skupo placenja pojacanja iz inostranstva...
Daf
Kamiondzija junior je vrhunski pivot i jedan od boljih u Hrtkovcima.
SAVA
Gde bi onda tatin sin i kumče,čak su i Šila oterali u prevremenu penziju,sramota.Ovde se jasno vidi ko i dalje kontroliše celu priču u MP,sam sada bez eksponiranja.
Прикажи још одговора
Sarajevo
Jorda, prodavac magle!
rajvosa
Uvek je i bio...
Mm
Sačekajte malo, novi tim treba da se uigra.
civija
Zeljo je unakazio Metaloplastiku . Matori golman je treceligaski kvalitet . Pecina nije za super ligu .
Ексер
Све је небитно кад неко суди као ове две на Бањици. Срамота

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.