Почетна / Рукомет / Супер лига

Окупиле се Нишлије и Панчевци, Железничар и Динамо са великим амбицијама

Нишка „дизелка“ упалила је моторе у дворани Чаир. Јесењи првак суперлиге, екипа Железничара 1949 била је силна у првом делу трке, од могућих 26 укњижила 25 бодова
ФОТО: И. Веселинов

У погону Нишлија једно ново име, реч је о талентованом беку Николи Ивановићу (98) који је дошао из Партизана. За два дана очекује се и долазак Немање Миловановића из Металопластике.

Железничар и даље тражи још два звучан појачања да би имао јачу екипу за окршаје у плеј-офу.

Објективно гледано, обезбедили смо учешће у плеј-офу. Све што будемо радили у наставку сезоне биће усмерено ка бољим наступима у доигравању за титулу пласман у СЕХА лиги и европска такмичења. Амбиције су нам и те како порасле. Тренираћемо максимално у дворани Чаир, а недељу дана пре наставка трке одиграћемо и једну контролну утакмицу – рекао је искусни стратег Нишлија Јосиф Петковић.

Капитен Железничара Милан Вучковић је подвукао:

Начинили смо изванредне резултате после ремија против Обилића на премијери наређали смо 12 узастопних победа, па смо одмакли Партизану и Црвеној звезди по осам бодова. Очекујем да наставимо берићетну серију до краја основног дела Суперлиге, да би затим у плеј-офу одиграли на највишем нивоу и видимо где смо у односну на Војводину и Динамо. Спортски је стремити ка највишим циљевима.

После десетак дана одмора, више него заслуженог, због празника, рукометаши Динама су такође поново на окупу.

У понедељак, тачно у 20 сати, у хали на Стрелишту, кренуо је нови циклус припрема пред наставак СЕХА лиге и старт плеј-офа елитног српског надметања.

Осим оправдано одсутних, Мирковића и Шапоњића, на првом новогодишњем тренингу запажамо ново лице.

Реч је о Ивану Димитријевићу, некадашњем играчу Партизана и рукометашу који је играо за Гумерзбах, Брук, те у румунској Стеауи. Нема сумње, Панчевци су ангажовањем искусног левог бека најавили напад на сам врх Супер лиге.

Све време ћемо радити у Панчеву. Прва пријатељска утакмица заказана је за 18. јануар, а у госте нам долази Политехника из Темишвара. Само неколико дана касније састаћемо се са Обилићем, а 23. овог месеца гостоваћемо Металопластици. При крају месеца учествоваћемо на турниру Партизана, поводом њиховог јубилеја, седамдесет година постојања, на којем осим нас још играју Војводина, Железничар и домаћин – рекао је Иван Петковић, шеф стручног штаба Динама.

Долазак Ивана Димитријевића ће доста променити игру?

Радује ме његов долазак. Он се налази у најозбиљнијим играчким годинама и мислим да ће својим играма и понашањем оправдати указано поверење и помоћи нам да остваримо наше амбиције у актуелној сезони.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

prvak
Dinamo ce biti novi sampion!
Samo posteno bajo
To da je apetiti Nislija veliki videli smo... Izadje li predsjednik iz pritvora ?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.