Почетна / Рукомет / Супер лига

Партизан срушио и Железничар, Рудар разбио црвено-беле

Лидер из Ниша везао и други пораз пошто је поклекао на Бањици пред тимом из Хумске, пораз Звезде у Костолцу
ФОТО: В. Марковић

Партизан – Железничар 1949 24:23 (11:10)

Београд - Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 500. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Партизан 10(6), Железничар 1949 6 (2). Искључења: Партизан 10, Железничар 12 минута.

ПАРТИЗАН: Бутулија 4 (1), Јокић 1, Живковић 7 (1), Грубић, Радовановић, Павловић, Миленковић 1, Минић 3, Милосављев, Пижурица, Ђуричић, Трнавац, Недељковић, Стевановић 4 (2), Микић, Максић 4 (2).

ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Лазић, Миловановић 4, Станкулић, Сретеновић 2, Мађар, Крсманчић, 1, Гемаљевић, Петковић, Златановић, Спасић 9 (2), Мирић, Јевтић, Ђукић 6, Вучковић 1, Поткоњак.

Играч утакмице: Дејан Милосављев (Партизан).

Семафор: 4:2 (8), 6:7 (15), 10:8 (25), 14:15 (38), 19:16 (46), 21:20 (54), 22:22 (56).

 

Црно-бели су после вечитог ривала прошле недеље, срушили и лидера на табели Железничара који је на Бањици везао други узастопни пораз у шампионату.

Много промашених седмераца, на обе стране, одлични голмани, код домаћих Милосављев и Трнавца, а код гостију Гемаљевић и Златановић, обележили су овај окршај.

Управо захваљујући добрим интервенцијама Милосављева, а потом одбранама два седмерца, и два зицера из одбијених лопти Трнавца, половином другог дела игре Партизан је стекао испоставиће се одлучујућих три гола предности.

Нишлије су пре тога, после осам минута игре у другом делу имале гол предности, када је међу стативама искусни Златановић имао неколико добрих интервенција и после контре најефикаснијег, Спасића.

Наредни минути су донели надметање голмана, али су се црно-бели ипак боље сналазили, па је Бутулија у 46. минуту донео предност од 19:16.

Реаговао је тајм-аутом стратег Нишлија Јосип Петковић.

Вратио је и Гемаљевића на гол који је забележио две интервенције, па се Железничар преко Ђукића примакао на 20:19 на уласку у последњих десет минута игре.

Исти играч је шест минута пре каја меча донео изједначење Нишлијама (22:22).

Међутим, кључна је била одбрана Милосављева после шута Крсманчића, а Јокић је само искористио добијену лопту и постигао, испоставиће се погодак за победу.

СУПЕР ЛИГА (М)

СУПЕР ЛИГА (Ж)

Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rukometas
Butulija covek koji je preokrenuo ekipu partizana za 180stepeni! Svaka cast majstore... najbolji igrac super lige ubedljivo
Definitivno
Covek je klasa. Mislim da bi i sa 50 godina bio najbolji igrac u SL.
Miks
Hahahahahahhhahhhh Ok Čekaj Hahahahahhahhh
Прикажи још одговора
Nije bitno
Čestitam ekipi Rudara na još jednoj pobedi i ulasku medju prva 4. Ajda radi tiho sa seniorima i izbacuje klince iz Kostolca ( što je i baza svakog kluba) i ima podršku. Kostolčani godinama sa ekipom kakvu imaju prave solidne rezultate i dugo su superligaši. Komšije Rudara Požarevljani zato nikako da naprave solidan tim od domaćih igrača. legionari su skupi i zato je Požarevac godinama na granici ispadanja ili je u donjem delu tabele.
AAA
Iz Jase Tomic je Nikolic, prosao skolu Proletera, bio u Hercegovini, a potom u Zablju i odatle je dosao u Zubin Potok.
zubin potok
Nikolić je došao u Mokru Goru iz Sečnja, a mislim da je iz Zrenjanina.
Прикажи још одговора
Karudijan
Dokle ćemo da igramo na parketu? Utakmice solidna, u finišu zanimljiva. Nije sve tako loše ima velikog potencijala ali nam treba novo ulaganje u rukomet i nov RSS, jer ovi sada ne donose nikakve uslove. Ponavljam igramo na parketu ?!? Zar jednu halu ne možemo opremiti kako treba?!? Ko nije gledao, highlihts i uzivo finis meca kada je Partizan prelomio: https://www.youtube.com/watch?v=XGBGiGmFOxI&t=22s https://www.youtube.com/watch?v=ptcbPYmwaxI&t=13s
QQ
E Lazo crni Lazo,nema kola bez namestaljki Zelja u Nisu,sada u Kacu,izgleda resili kubovi i igraci da zarade plate preko kladionice,a ti samo cutis i ne mozes i ne znas nista..cuvas svoje d..e.Ko te postavi za direktora lige nema pojma.
fix
Kod koga se nije smelo nameštati? Pitam ozbiljno, ne provociram, hteo bih znati.
Nameštaljka
Od kako je sveta i vijeka nameštalo se i nameštaće se. To niko ne može da spreči osim jednog..Kod njega nije bilo nameštaljki između klubova. On je imao to ekslkuzivno pravo. Ko je iskakao iz sistema zna se ..leteo iz lige..
Прикажи још одговора
ja
Zeljo dobio vajldkartu pa sad mora da cini usluge,prvo proslo kolo pustio metaloplastiku a sada partizan i sve to po naredbi sa vrha od Boza i kompanije,sto se tice Zvezde to je blaga katastrofa kako igraju koliko god je bio dobar igrac perunicic je los trener, butulija je za njega ljubomir vranjes od trenera i nadam se da ce se vratiti u Zvezdu na mestu trenera
Kontra ja
Sta lupas gluposti pustio Partizan. Pa ti nisi ni gledao tekmu sinoc ali ja bitno da lupetas sa komentarima. Ako je Zelja prodao ili dao Metaliplastici bodove, Partizanu sigurno nije. Momci su se borili za razliku od Zeljinih nabedjenih igraca koji su glumili sinoc ludilo na terenu a prednjacio je Jevtić. Sve cestitke Partizanu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.