Oglasio se Bekament, kaže da propozicije ne kažu ko ima pravo domaćinstva, šta ako bude nerešeno...: Počnite da radite svoj posao, za koji su neki od nas i plaćeni!!! Poprilično!

21

Za vikend počinje finalna serija plej-ofa, za titulu se bore Jagodina i Bekament BB, prvi meč u Jagodini u subotu od u časova

Bekament se pred finale plej-ofa sa Jagodinom obratio saopštenjem:

„Ulazimo u sam finiš takmičenja u Super ligi Srbije za rukometašice, u okviru koje će o tituli prvaka države odlučivati ŽRK Jagodina i naša ekipa, ŽRK Bekament Bukovička Banja. Želimo da istaknemo da smo u svim dosadašnjim ocenama, na sastancima koje smo imali sa rukovodstvom lige, pozitivno komentarisali i ocenjivali dosadanji tok lige, po pitanju zanimljivosti, neizvesnosti i regularnosti...  čemu su pre svega doprineli igrači, treneri, predstavnici klubova ali i službenih lica, kao i predstavnici rukovodstva lige, direktor Zoran Lazarević, i njegovi saradnici.

Svi u klubu i oko njega, trudili su se da doprinesu regularnosti, sportskom ponašanju i da u duhu fer pleja, odgovore na zahteve propozicija takmičenja i ostalih normativnih akata propisani, kako Zakonom o sportu, tako i aktima koje je propisao nadležni Savez, u ovom slučaju Rukometni Savez Srbije.

Posebno ističemo dobru saradnju i korektne odnose sa ostalim klubovima u takmičenju, čiji su se predstavnici trudili da budu, kako dobri domaćini tako i gosti.

Sve napred navedeno i još mnogo toga, po našem skromnom mišljenju, dovelo je do toga da je liga principijelno funkcionisala dobro i da nekih većih zamerki na tok iste nije bilo, ili mi za njih nismo čuli...

Uspeli smo da se u velikoj meri, kao klub odupremo svim posrednim i neposrednim pritiscima „da budemo na nečijoj strani“ u okolnostima u kojima traje neprestani rat za pojedine pozicije kako u Rukometnom savezu Srbije, tako i u pojedinim strukovnim organizacijama... Uspeli smo, jer nas suštinski kao klub ne zanima ko je na kojoj funkciji, jer imamo isuviše posla oko toga kako da obezbedimo egzistenciju kluba u okolnostima, u kojima se o našem zajedničkom sportu, godinama unazad, u javnosti piše i govori u negativnom kontekstu, čemu mi kao klub, nismo nikada doprinosili, niti nas je negativna priča bilo kada zanimala!

Da li smo imali povoda da u javnosti budemo negativni, da li smo bili nekada nezdovoljni odlukama onih koji manje ili više odlučuju o sudbini rukometa, na legalan način ili „ispod tezge“, da li smo uvek bili zadovoljni suđenjem i odnosom drugih prema našem klubu...??? Ne nismo, više puta, i u velikoj meri!!! Uprkos tome, ćutali smo i radili, i prvenstveno tražili greške i krivce u svojim redovima... i „gledali u svoje dvorište“...!

Zbog svega nepred navedenog, zbog pola veka postojanjaa našeg kluba, zbog skoro 400 utakmica odigranih u Super ligi, zbog predhodnih 20 sezona u kontinuitetu u eliti, zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, zbog osvojenih trofeja, zbog naše dece koja su u klubu, zbog svih onih koji vole ovaj klub i ovaj sport... zbog ljudi koji nas finansiraju i veruju u nas... i zbog još mnogo čega, želimo da ukažemo na velike propuste u radu pre svega Takmičarske komisije RSS-a, i svih onih koji su dužni da nam obezbede regularno takmičenje i regularne uslove, da se liga završi onako kakva je i bila: regularno, bez primedbi, bez uticaja na njen konačan ishod van terena i van onoga što nije rukomet!

Ovo saopštenje našeg kluba nije i ne može biti nikakav pritisak na bilo koga, već naša potreba da javnost zna da, ni predstavnici Jagodine, ni Naise, ni Medicinara, pa ni našeg kluba (neka demantuju da nije tako ako se ne slažu), pre samog početka plej-ofa, nisu imali jasnu i nedvosmislenu potvrdu, kako i na koji način će se liga završiti!!!

Kada to kažemo, to se pre svega odnosi na finalnu seriju, u kojoj važeće propozicije takmičenja ne definišu prednost domaćeg terena u finalu i borbi za trofej, pa se tako dešava da ni juče, sve do iza podneva ne znamo da li je Bekament Bukovička Banja domaćin u Aranđelovcu u utakmici koja je na programu 28/29.04.2018. godine, ili će ekipa putovati u Jagodinu!

Pri tome od nas se tokom čitave sezone traži da radimo na pozitivnoj afirmaciji lige, i takmičenja u kome nastupamo, (što iskreno i podržavamo!), a onda svima onima koje ubeđujemo da se bavimo pravim poslom (navijačima, sugrađanima, predstavnicima Opštine Aranđelovac, kompanije Bekament, koji ulažu veliki novac u rukomet), ne možemo da objasnimo gde i kada igramo utakmice finala... ni manje ni više finala!!!

Ne nismo glupi i neuki, znamo da čitamo... , ali teško je čitati i razjasniti ono što ostavlja nedoumicu, ono što može da se tumači na vaj ili onaj način... što može da se tumači kako kome odgovara !?... ma ko to bio!

Potvrda naše opravdane zbunjenosti je i pitanje direktora lige Zorana Lazarevića koje je uputio... kome već... Upravnom Odboru RSS-a, u kome je dopisom od 16.04.2018. godine tražio da se razjasne nedoumice oko finalne serije, kao i odgovor istog od, verovali ili ne 23.04.2018. godine da, dobro ste pročitali od 23.04.2018. godine... od juče, kako se igra finalna serija! Pri tome, te iste Propozicije takmičenja jasno, ne definišu šta se dešava na utakmicama finalne serije, ako rezultat na utakmici bude nerešen... Valjda se nešto tu podrazumeva, valjda će to neko razjasniti ako to toga dođe... valjda?!

Ako je sve jasno, zašto je bio potreban dopis Direktora lige, ako je sve jasno zašto je bila potrebna elektronska sednica UO RSS i autentično tumačenje propozicija takmičenja RSS?!?!!?

Zašto do pre par dana, imamo dopis direktora lige, u kome između ostalog piše „pobednik polufinalne serije 1. - protiv pobednika polufinalne serije 2., pa opet pobednik polufinalne serije 1. protiv pobednika polufinalne serije 2. i tako redom? A, onda „autentično tumačenje“ UO RSS?!

Nemojte nam reći da smo trebali da formiramo Zajednicu klubova Super lige, nemojte se pozivati na to da u Zakonu o sportu Republike Srbije piše „ovo ili ono“, nemojte nas učiti našim obavezama i našem poslu,  nemojte prbacivati odgovornost na druge! Mi smo članovi vašeg saveza, vaše porodice, mi smo vi, a vi ste mi!!! Shvatite to!

Ne možemo mi u klubovima da vodimo računa i o igračima i o trenerima i o sportskim radnicima i o deci i o njihovom roditeljima i o sponzorima i o odnosu sa opštinama... Možemo sve to, ali ne možemo i da vodimo ligu i da pišemo propise i da kontrolišemo rad različitih foruma u rukometnoj organizaciji.

Gospodo iz saveza, dragi naši prijatelji, direktori liga, predsednici komisija... uključite se!!! Svi jedemo isti hleb!

Dragi naši prijatelji, saradnici, sapatnici! U poslu i zadovoljstvu kojim se svi zajedno, na ovaj ili onaj način bavimo i, manje ili više uživamo, počnite da radite svoj posao, za koji su neki od nas i plaćeni!!! Poprilično!

Ostavite lične sujete i sukobe po strani, ne prihvatajte se posla koji ne znate da radite, ne učite nas kako da radimo svoj posao, kako da poštujemo propozicije i propise koje su u mnogim slučajevima mrtvo slovo na papiru, i koje su u praksi neprimenjive!!!

Omogućite nam regularnost, fer i korektnu borbu, pustite nas da radimo svoj posao, da u njemu uživamo, da za njega budemo plaćeni, da za taj posao i novac budemo i odgovorni pred onima koji nas finansiraju, pred onima koji nas vole, i pred onima, za koje mi mislimo da smo odgovorni!

Mi smo tu da stvaramo imidž sporta za koji živimo i radimo, mi smo rukometni klubovi zbog kojih postoji i savez i takmičarska komisija i direktor lige i službeno lice i mi smo tu da radimo i stvaramo mi stvaramo bivše i buduće reprezentativce, omogućite nam normalne uslove za rad, omogućite nam da se samo, i isklučivo samo, bavimo onim za šta smo plaćeni, odgovorni i onim što volimo i umemo!!!

A vi, vi samo radite svoj posao, jer ste za to i birani i u mnogim slučajevima i plaćeni!

Sve ostalo prepustite onima zbog kojih i jesmo tu, igračima, trenerima...

Na kraju, samo da Vas podsetimo, u subotu u Jagodini, mislimo da se to tamo dešava, juče smo saznali!?, neke, nečije, naše devojke, boriće se za prvu pobedu u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije za rukometašice u sezoni 2017/18!

Dođite, da baš Vi, koji se u rukomet zaklinjete, da vidite kako to izgleda na terenu, na terenu, i oko njega, a ne u propozicijama, ili dopisima, ili pravilnicima.

Rukomet nije samo reprezentacija, rukomet nije samo ono što ste Vi, rukomet to smo svi mi, i Vi naravno!!! Ili možda to nije bitno?!

Na kraju, našim sportskim rivalima iz Jagodine, želimo puno sportske sreće i dobro zdravlje, puno uspeha u organizaciji utakmica finalne serije plej-ofa Super lige Srbije!

Mi ćemo pomoći koliko je to u našoj moći da sve protekne u najboljem redu, a borićemo se za titulu, treću u klupskoj istoriji, kao nikad do sada!!! Fer i korektno, kao i uvek do sada!

Vidimo se u Jagodini i u Aranđelovcu, naravno, javite da li dolazite, da vas sačekamo, domaćinski, onako kako dolikuje, kao i uvek do sada! Ako u međuvremenu ne stigne drugačije tumačenje propozicija takmičenja...“

U Aranđelovcu - rukometnom gradu, 25.04.2018. godine

Komentari (21)

Samo registrovani i ulogovani korisnici mogu da ocenjuju komentare!

Prijava Registruj se

Dodaj komentar

Preostalo karaktera:
navijac

Sta ovde nije jasno? Pa normalno da prednost domacinstva ima ekipa koja je bila bolje plasirana na kraju prvenstva. Zasto bi se klubovi borili u prvenstvu, ako im to ne bi donosilo bilo kakvu prednost. I, sada bi Bekament, kao cetvrtoplasirana ekipa, da bude najprivilegovaniji. To ste, gospodo, morali ostvariti na terenu u prvenstvu,a ne sada pokusavati na ovaj nacin da steknete prednost. Izvolite na teren, i dokazite da ste najbolji. Ovo mi lici na unapred trazenje alibija, ako nesto podje naopako. Nista ovde nije nejasno, osim za one kiji zele unapred da "zamute vodu", i obezbede alibi kod svijih sponzora. Loptu u ruke, pa izvolite. Zelim vam uspeh, ali na terenu. Poz

Odgovori
straja

U jednom(da li samo) gresis...MORA DA SE PRECIZIRA SVE MOGUCE VARIJANTE...a ne kad nesto iskrsne.Ja licno ne znam kako se tumaci pravo prvenstva kad se u finalu sastanu 2/3 sa 4.Da li je 4-ti preuzeo "mesto"prvog..po meni to bi bilo ispravnoda ne obrazlazem...Ne samo u ovom slucaju nego uopste...ABA liga,srpska kosarkaska super liga......Ne znam ali ne sme da dodje do prepucavanja...mora odgovorni da ti na vreme regulisu...U suprotnom...znase "namestaljke" pa bilo kakva odluka da se donese.

Odgovori
Rukometaš55

Pa nije puno plaćen direktor. Samo milionče. Postade čovek milioner za pola godine.

Odgovori
predsednik i direktor

Mi bi posle ovoga podneli ostavku! Ma, mi smo casni ljudi! Ma manite nas tuce u Splitu, selektora jugoslovena, jednog trenera za sve, Kosova, pedofilije u Karatasu, ajvara.... mi idemo!

Odgovori
BEEEE

Vidji polo majcu kako sisti...

Odgovori
Propisi

Propozicije su donete prosle godine, pa ako im je bilo nejasno, zasto tada nisu pokusali sve lepo da razjasne oko plejofa? A kad se vec pozivaju na propise, mogli su lepo da procitaju da u kup sistemu nema neresenog rezultata

Odgovori
???

Mora jasno da ima pravilnik ko ima prednost domaceg terena.Nije ovo prvi put da se igra plej of u bilo kom sportu.Zna se jel to bolje plasirana ekipa ili preuzimanje ako su bolje rangiranog pobedili.

Odgovori
Dostojevski

da je pisao ne ni ovoliko razvukao. Samo u Srbiji klubovi dopuste da im nelegalni savez ukine zajednicu ligaša a posle se bune. Samo u Srbiji klubovi misle da nije njihov posao da vide svoje takmičenje. Samo u Srbiji nelegalni uo nelegalnog saveza tumaci propozicije takmicenja. Ali bila je ona emisija Tražili ste gledajte.

Odgovori
Jesenjin

Samo u Srbiji lupa svako ko stigne šta ima svugde samo ne u Srbiji, a da nije video dalje od svoje lične interesne avlije... Nelegalno je samo ono što organi zaduženi u državi za takva pitanja proglase nelegalnim nakon sprovedenog postupka, dakle kada se utvrdi nelagalnost onda može biti nelagalno, do tada je sasvim legalno i legitimno. Ponegde su klubovi vlasnici organizacije koja sporovodi ligu, ponegde savezi, ponegde privatne firme, a ima recimo i jedna liga nedaleko od nas, kažu trenutno najbolja i najkvalitetnija i zamislite vodi je direktno savez koji je izabrao komesara ili po naški direktora... Emisija Trezor vam želi laku noć...

Odgovori
Više jesen

Nego jesenjin. Osim nadrilekarstva postoji i nadripisarstvo. To su ovi sto shvataju pesnički pravo a ima ih samo u srpskom rukometu. Kad neko opljačka banku to je nelegalno utvrdili to organi ili ne otkrili lopova ili ne. Rad organa (posebno u diktaturama ili nedemokratskim državama) ili njihov nerad da budu standard legalnosti ili legitimnosti?? Hahaha Pa kod Pavelića je Jasenovac bio ok. Nelegalni i nelegitimni su jer su birani uz viljuške pretnje i ucene protivno statutu i zakonu o sportu. I zato sto je pola njih dalo ostavke. I zato sto se ne sastaju. I zato sto su ukinuli zajednicu ligaša. I zato sto su u sukobu interesa. A da to utvrdi onaj ko je bio viljuskar pa da bude nelegalno je stvarno smešno. Ili pesnički glupo. I da ne bi bilo zabune od 50ak euro liga možda samo u par savez vidi takmičenje ali to su praistorijski savezi i ljudi. Niko pošten to ne radi. To je ovde osnov za plate i uticaje savezovaca. Ništa više.

Odgovori
sizif

A kad su vam omogucili registraciju igracica van svih rokova,onda su bili dobri!

Odgovori
Vardar

Ovaj novi sistem takmičenja u plej ofu inače nije najbolja opcija. Nije u redu da ekipa poput Bekamenta, koja je jedva bila 4. u prvenstvu sada igra finale plej ofa.... Naisa je celo prvenstvo dominirala i nažalost ispala od ekipe koja je nelegalnim putem ostala u igri za plej ofa. Devojke koje su iz Medicinara prešle u Bekament nisu bile sportski korektne, trebalo je da ostanu do kraja sezone u Sapcu, bilo bi lepšeg rukometa i fer igre tokom celog prvenstva. Po mom mišljenju, Naisa i Medicinar su ove godine bile dominatne ekipe. Jagodini svaka čast na borbenosti u drugom delu prvenstva a Bekament ... nemam komentar, toliko mi je sad nekako jadan klub sa potezima koje su povukli ove godine ( posebno trener Bošković i dve igračice koje su prešle iz Šapca u Aranđelovac). Ovo pišem kao ljubitelj rukometa ali i fer i korektne igre.

Odgovori
kole

Ja prosto ne mogu da verujem, da je Saja, nekorektan i da je on za sobom poveo ove dve devojke u Bekament. Tako veliki trener to nikada ne bi uradio. On je primer časti, stručnosti i odgovornosti.

Odgovori
Јоле

Сребро на СП четврти у европи златан на медитеранским шампион женски и у ар и у ша. Куп женски. Лш жена једини. Мушки куп мушка титула Партизан. Дела ти Коле напиши шта си освојио?

Odgovori
R1

Stvarno Znamo koliko si posten mi u Ša.Vrati Lovu pa da pricamo jos

Odgovori
Tako je

Vrati novac sto si pozajmlhivao po Sapcu.

Odgovori
R1

Sajo Ali Stvarno neznas bas nista o Rukometu.XttTvoj trening precka stativa.A stvarno si neznalica.Ja nisam videla losijeg trenera u zivotu

Odgovori
Odgovor

Jadnije ekipe od Medicinara I Naise ne postoje. Zato su tu gde jesu! Njihova rukovodstva znaju o cemu pricam.

Odgovori
Odgovor Vardaru

Sto se nisi oglasio prethodne sezone kada je izvrsena najbrutalnija kradja ikada od strane medicinara prema Bekamentu I orelazak Cake u Medicinar pa ponistavanje Sedam legalnih golova Bekamentu, sta ste mislili da ce Bekament sedeti skrstenih ruku I cekati da ga neko opet pokrade! Bekament kao klub postoji pola veka I odnegovao je najbolje svetske rukometasice.

Odgovori
Sajooo

Sajko kako te ne mrzi da stalno pises Vi ste cudo.Blago nama sto vas imamo

Odgovori
micko

dragi prijatelji u nasem rukometu nista nije jasno i zato nam je rukomet tu gde jeste ne zna se da li je selektor bio pijam ili igraci u splitu ne zna se da li cetvrti kada izbaci prvog preuzima njegovu privilegiju domacinstva kao sto je u skoro svim sportovima klubovi mogu da obecaju igracicama astronomske ugovore koje isplate samo prvog meseca i onda kada one legalno raskinu ugovor i dodju u klub koji redovno isplacuje normalne plate i koji neostaje duzan to ispada kao kradja igracica kada sudiju dozive salvu uvreda postene publike u arandjelovcu i sve to mirno podnose jer znaju da su to zasluzili jer da im je cista savest to nikada ne bi trpeli a imaju mehanizme da udalje one najglasnije oni cute i trpe kao da nemaju trunke ljudskog dostojanstva eto to je mali deo naseg propalog rukometa i tako ce biti sve dok neki drugi posteni ljudi nedodju na celo saveza

Odgovori

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija SPORTSKOG ŽURNALA ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne - skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije „SPORTSKOG ŽURNALA“ kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. SPORTSKI ŽURNAL ONLINE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera, i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Da biste videli ostatak vesti

Registrujte Se Prijavite Se

Prijava

Facebook Prijava

ili

Registruj se › Zaboravili ste lozinku?

Registruj se

Facebook Prijava

ili

Unesite Vašu adresu e-pošte da biste dobili novu šifru