Почетна / Рукомет / Супер лига

Стевановић за победу Партизана у вечитом дербију, три секунде пре краја

Од огромног вођства на полувремену до спасавања бодова, тим путем је прошао Партизан у Шумицама, али на крају захваљујући Дарку Стевановићу добио и други овосезонски дерби
ФОТО: В. Марковић
Црвена звезда – Партизан 29:30 (14:20)
Дворана: „Шумице”. Гледалаца: 700. Судије: Николић (Лесковац) и Стојковић (Ниш). Седмерци: Црвена звезда 3 (3), Партизан 6 (5). Искључења: Црвена звезда 4, Партизан 6 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (2 одбране, седмерац), Хорват 1, Лазић, Николић 2, Туфегџић, Љубојевић 7 (1), Љубеновић (9 одбрана), Бугариновић 5, Панић, Херцеговац 1, Ђорђијевић 2, Рајичевић 5 (2), Јовановић, Петрић 6, Мајес, Стошљевић.
ПАРТИЗАН: Миленковић (1 одбрана), Бој. Радивојевић, Бандука 2, Ивановић 5, Грубић 1, Радовановић 1, Падежанин 1, Бор. Радивојевић 1, Нешић, Илић, Ђуричић 2, Миленковић 1, Трнавац (7 одбрана), Стевановић 10 (5), Мићић 1, Шотић 5.

 

Да су судари вечитих ривала увек занимљиви на свој начин, ма у каквим околностима их дочекивала два актера, потврдило се и још једном у Шумицама, са два различита полувремена.

У првом Партизан је био више него доминантан, био много конкретнији, лакше долазио до погодака док је у наставку Црвена звезда била та која је успела да се врати из огромног минуса (шест голова) и уђе у егал завршницу.

Управо тих последњих пет минута меча било је изузетно напето на обе стране. Да би се, ипак, све завршило поготком Стевановића три секунде пре краја за тријумф црно-белих.

Семафор седамнаестог кола Супер лиге:
Шамот – Металопластика 21:26 (11:11)
Слога – Мокра Гора 23:28 ()10:17
Црвена звезда – Партизан 29:30 (14:20)
Кикинда – Динамо 27:33 (13:15)
Спартак – Нови Пазар 34:25 (17:12)
Недеља:
18,30: Обилић – Рудар
Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Кум Георг Бидерер
Не желим да се понављам, али сва немоћ МП, када је Воркапић сведен на 4-5 голова видела се у првом пол.У ПО се Шапчанима сигурно добро не пише са онаквом игром.Вероватно ћу поновити још много пута, али клубу из Пожеге треба допустити да изступе из лиге, без драконских казни.Заиста нема смисла.Звезда од очаја до сјаја.Све шансе за ПО су изгубљене, а Партизан са онаквом игром и уз сво Сашино гурање, не заслужује ПО.После силних најава како ће да сруше Динамо и слично, отрежњење је стигло.Панчевци са 50% и демонстрација моћи.Утакмица у Суботици врло чудна, готово неистинита.Шта је у питању, знају они.Спартак поново у игри за ПО, бековска линија овај пут задовољавајућа, али недостатак имало озбиљног средњег бека свакако ставка која Суботичане ставља у подређен положај у наредним мечевима. Витезови после победе на Партизаном оставили Костолчане без икакве шансе за победом.Штета што само у Бг играју добро.Много озбиљнија улога им припада.Наредна 3 кола, дефинисати ће учеснике ПО
Кум Георг Видерер
Много неразумевања приликом читања. Не замерам.Када кажем за Слогу, кажем сопствено мишљење, и није у питању право младих играча, чак шта више, али је евидентно да Слога није дорасла чак ни овако смешној СРЛС, и свакако трошење ресурса, било чијих и било којих је узалудно.Млади могу да играју и нижи ранг, боље је за њихов развој у овом тренуку.За Обилић сам написао да је штета што добро играју само у Бг и да им је улога требала бити много важнија,а утакмица са Костолоцм је показала да то управоо и могу-Костолчани без шансе-надам се да сам сада јаснији.Што се тиче бековске линије Спартака, ту сам на првом месту мислио на леве бекове као и на десног бека (пошто мислим да имају само једног) који две или три утакмице уназад нису били на адекватном нивоу.Средњег бека немају од самог почетка, а момак који би требало да ради тај посао, није дорастао том задатку, пошто би његова улога требало да буде разигравање тих бекова који очигледно да могу. Звезда и Партизан! Није вредно коментарисати.
NP
Ko je pominjo bodove u playofu,pričamo o Spartaku.Veliki uspeh je ulazak u play of u prvoj sezoni u super ligi,znači da smo u 6 najboljih ekipa u državi,opusti se malo
Прикажи још одговора
Realni Čika
Pobedio je srećniji, a ne bolji!
zvezdas 8
Najzad, posle duzeg vremena Zvezda je imala kvalitetnu i raznovrsnu igru.Dali su puno golova preko krila,imali su sirinu u igri,ocigledno je u poslednje vreme da igraci napreduju itd.Posle svetskog prvenstva na kome smo doziveli sportski fijasko izgleda da je u Zvezdi sazrela svest da je Zvezda vec vise godina u krizi zbog loseg strucnog rada,tacnije u poslednjih 6-7 godina kada je strucnim radom rukovodio Perunicic.
Sudija
Suđenje je bilo više nego odlično. Sve pohvale kolegama. Zvezdi nikada nije po volji, pošteno i časno suđenje. Odlična utakmica, na kraju je bolji pobedio.
Srbija
Ja nisam gledao utakmicu ali sa sigurnoscu mogu da kazem ovo:Svi mi znamo kako vi sudite casno i posteno. Treba sve da vas je sramota od Boga i vas samih pre svega. Mozete sad da kazete da tipicno srpski nije gledao kritikuje... DA! Nisam gledao i kritikujem kao neko ko je prosao kroz ligu kad je bila mnogo jaca i bio u njoj preko 5 godina i na srecu pobegao iz nje.Muka mi je od ovog nekad predivnog sporta kada samo pogledam sta sve radite.20 godina nema rezultata.Mulj do kolena u savezu i sudijskoj organizaciji,sport u najmanju ruku amaterski.Ja vam garantujem da ako odete na bilo koji cas fizickog vaspitanja (ako se jos igra rukomet u skolama) primeticete da nema nikakave razlike izmedju dece i derbija ili Pozarevca i Sloge,Metaloplastike,Spartaka i dr. Jedina razlika je sto ovi sto igraju imaju 5 treninga nedeljno (potpuno neverovatno,svaki ozb klub treba da radi 9 puta nedeljno+utakmica) a ovi iz skole ili druge,trece lige mozda 2.
Los penzos 47
Rukometni derbi? Ha,ha,ha ,igrala dva Bgd. tima,marginalci na rukometnoj mapi Srbije!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.