Почетна / Рукомет / Супер лига

Председник Лиге Милан Ђукић: Терен као мера свега

Највећи изазов објективност и фер суђење. Биће то уједно и први циљ ове сезоне – поручио је Ђукић
ФОТО: Н. Неговановић

Нема фаворизованих, никоме ништа није обећано нити је сигурно, судије морају да раде свој посао на највишем нивоу или неће судити АРКУС лигу, главне су тезе којима се руководи Милан Ђукић, председник Асоцијације клубова мушких суперлигаша, у интервјуу за сајт овог такмичења који тек што је пуштен у рад.

Дакле, сва лажна обећања и необјективна надања којима су се неки повели у изборном циклусу су иза нас, тога нема, свакој екипи остаје терен и објективно суђење као мера одраза сопствене вредности и квалитета. Са овом поставком хоћу да верујем да српски рукомет има будућност! Све друго би било повратак на старо.

Клубови су добили прилику да сами воде такмичење чији старт је планиран за 14. септембар.

Удружење клубова суперлигаша је постојало и у неком претходном периоду. Није било на овај начин организовано, тако да су клубови били принуђени да крену у оснивање удружења испочетка. Основна идеја је била да клубови самостално преузму права, обавезе и одговорност за такмичење у Супер лиги, као и да самостално уређују лигу, таксе, односе са судијском организацијом и све оно на чега су у претходном периоду имали примедбе.

Шта клубовима доноси чланство у АРКУС-у?

Управо оно на чему су и инсистирали. Поставка од које смо кренули је да је клуб нуклеус рукомета, основна јединица у којој се рукомет одвија. Стварају се играчи. Усавршавају тренери, спортски радници. Клуб је носилац обавеза, обвезник плаћања играча, тренера, такси, казни, котизација и, на крају, пореских обавеза према држави. Као такав, мора да буде и носилац одређених права. Удруживањем клубова у АРКУС, добили смо то да клубови самостално бирају директора лиге, помоћника директора за суђење, одлучују о висини таксе и начину на који ће средства бити утрошена. У наредном периоду морамо да обезбедимо и већи квалитет лиге кроз преносе утакмица што ће, надамо се, донети и спонзоре лиге како би се сви трошкови покрили.

Које су кључне разлике између досадашњег начина такмичења и оног који нас очекује у АРКУС лиги?

Пре свега у начину управљања. Такмичење ће у овој години задржати формат који је постојао и до сада. Оно што је разлика је то да ћемо сада имати канцеларију коју су бирали клубови, професионалце који ће за свој рад одговарати клубовима. Идеја је да нико не може и не сме бити фаворизован због било чега и да сви морамо имати фер и поштено суђење. Само тако, клубови могу очекивати да ће њихово улагање у тим, тренера, екипу на прави начин бити квантификовано кроз терен и само терен. Терен мора да буде мерило рукомета.

Шта ће бити највећи изазов?

Објективност и фер суђење. Биће то уједно и први циљ ове сезоне – поручио је Ђукић.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Čola
Đuka je nešto najbolje u našem rukometu!
Krme
Tuc muc Iliminati Soic budalastine Ipak je lepi nagazio dje treba : na sudije !
linija
Odlična odluka da se formira udruženje superligaša, samo, zašto je Đukić predsednik kad se Vojvodina priključuje tek u plej-ofu, malo je neprirodno, neadekvatno.
trener
Steta sto nisi mogao Sufu da da postavis za direktora lige.
Stojan & Prevara
Steta sto Vlada Vatra nije prosao
Sudija
Takmičenje kreće za 50 dana a Đukić već preti sudijama (počeo i završio sa sudijama=pritisak). Šta li će biti tek kad počnu utakmice.
Šoić
Kad uđem u bircuz prvo spopadnem svirce. Dok me ne nađu ne puštam ih. Naravno na krju ih platim, preko računa. Fakturišu mi kao Lepa Brena za 4 persone.
Darko
Ma kakvi iluminati. Srbijo puna si liminade!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.