Почетна / Рукомет / Супер лига

КЛУБ БОГАТЕ ТРАДИЦИЈЕ ПРЕД ГАШЕЊЕМ - Пожаревљани избачени из лиге

Клуб се уредно пријавио за такмичење у Супер Б лиги, али због финансијских проблема није започео првенство
ФОТО: В. Марковић

Оно чега су се многи прибојавали се нажалост и обистинило. Мушки тим Пожаревца није успео да преживи и званично је избачен из Супер Б лиге! Сада је једино питање да ли ће се клуб угасити или ће, ипак, некако да опстане.

Директор Супер Б лиге, Иван Миливојевић морао је испоштује правилник, те је по закону и донео одлуку да се Пожаревљани због ниједног одиграног меча избаце из даљег такмичења.

Клуб се уредно пријавио за такмичење у Супер Б лиги, али због финансијских проблема није започео првенство, тачније није уплатио неопходну чланарину за издавање лиценци.

Због тога су наредни мечеви против Црвенке, Вождовца и  Смедерева регистроване службеним резултатом 10:0 у корист ривала. Пошто је Пожаревац тражио одлагање утакмица, а његови ривали нису дали сагласност за нови термин, сви мечеви су морали да буду регистровани како закон налаже.

Клуб има право жалбе у року од осам дана, али ће морати да уплати и таксу од 24.000 динара како би покренуо поступак.

Сви у клубу се надају најбољем исходу јер се никада, од оснивања клуба, далеке 1957. године није десило да екипа буде избачена из такмичења. Криза је велика. Пожаревачки љубитељи рукомета налазе се у чуду, баш као и играчи који су убеђени да ће се наћи право решење. Евентуално гашење клуба била би најгора опција, велика брука и срамота за све бивше и садашње играче, тренере, судије, делегате, посебно за садашње руководство клуба и читав спортски покрет града под Чачалицом. У питању је велика традиција и немерљиви спортски  успеси.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoke
Došla naplata dugogodišnjeg nerada, bahacenja, laganja, bruke i sramote, dugovanja igračima i trenerima itd itd .. i sad se pitamo Zašto, sad nam je savez kriv. Zašto neko ne pošalje revizore sa zadatkom? Na prvom papiru će se videti nepravilnosti i neko završiti sa krivičnom prijavom. Crni Djordje Crni Djordje .. ko se mača lati od mača i pogine .. želim brzi ppvratak rukometa u PO ali i kaznu za 'zaslužne'.
dr rukomeza
Sitnica samo 600.000 dinara
Marko Pavlović
U treću ligu.
...
Neka kaze savez koliko treba svaki klub da uplati godisnje da bi se takmicili. Klubovi jedva prezivljavaju a oni samo namecu nove namete.
ZOKI
A Partizan je u blokadi vec 5 godina,a igra super A rukometnu ligu...A Pozarevac da se iskljuci ,a nije u blokadi...To je drzava Srbija i surova realnost... I za sve se pita Ivan pravedni ...Poznat po tome da nije nikog prevario...Sramota...Treba da se ugasi rukomet u Srbiji!!!
Filip
Kme...kme...pa ako Partizan ne placa kakve to ima veze sa super b ligom??? Koliko ja znam za njih nije zaduzen Ivan nego neko drugi! Pravila su pravila, e sad ako ih se neko pridrzava PROBLEM...ako se ne pridrzava opet PROBLEM. Cudan smo mi narod!!!
RSS
I nista ne placa RSS i Ligi vec godinama

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.