Почетна / Рукомет / Супер лига

Момир Рнић се после две године вратио на кормило Зрењанинаца

- Хоћу да Пролетер има игру, клуб мора да се стабилизује да то доликује елити, да екипа буде посвећена и подржана од присталица – каже нови-стари стратег тима са Бегеја
ФОТО: Б. Цвијетић

У новој сезони, Момир Рнић, најтрофејнији рукометни Србин, биће на кормилу Пролетера. Договор са Драганом Божјаком, председником двоструког првака државе, утаначен је.

Зрењанински рукометни гигант дуго је таворио, пре годину дана дошао до елите, после деценијског покушаја.

Да у тексту који следи, не буде забуне и произвољних нагађања, из разлога што је потписник ових редова испратио комплетну играчку и тренерску каријеру легендарног „Чапета“, разговор са олимпијским и светским шампионом је остао и на траци.

- Позвао ме председник Божјак, са њим је био и Синиша Вукић, члан Управног одбора Пролетера, рекли су да желе да преузмем кормило. Са њима сам причао и пре две године, кад су преузели клуб и нисмо се договорили. Овај други састанак, после тачно 24 месеца, донео је резултат. Од јуче сам и званично шеф стручног штаба и водићу екипу у наредној сезони - рекао је Момир Рнић.

Прошлу трку Пролетер је, у поништеној сезони, био предвиђен за плеј-аут, а челници су наговештавали плеј-оф, чак и СЕХА лигу?

- Лично, имам богату играчку и тренерску прошлост и никад се не враћам уназад. Оно што сам урадио је за личну употребу. Пролетер се, после деценије, вратио у суперлигашки караван и то је био велики успех. У елити сам био навијач и не могу да коментаришем пласман. Знам и читао сам, најављен је био плеј-оф, неки су помињали и СЕХА лигу, али се није остварило. Нисам компетентан да причам о играма и резултатима, о амбицијама. Уосталом, у вашем друштву сам одгледао већину утакмица и видели сте моју реакцију. По томе, приметили су и навијачи, нисам ни одлазио из клуба. Мени је Пролетер прирастао за срце давних година и то не може да се искорени...

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ujvidek
Sećam se kad je Železničar Holding Š iz Novog Sada preuzeo na polusezoni od Vujaklije kao prvoplasirani tim, a do kraja su spašavali opstanak u ligi. Prevedeno: pojma nema!!!
ujvidek
Nisi, Plo, a Čape ni tad nije imao pojma...
Plo
Ih bre, pre 30 godina, nisam ni rodjen batice.
Прикажи још одговора
Nebojsa iz ZR
Za 200€ mesecno Plus buska karta i topli obrok “ tu sam radim u hali , uzmem neki dinar bajo, sta fali , aaaa ? “ Lelel leleee
Marko iz Elemira
Jel pogodio cenu angazmana ?
Marko iz Ecke
Pa dobro ako si iz Zr, valjda znaš da ne radi više u hali. Nemoj mlatiti praznu slamu
Guta
....odustao od zelje da bude predsednik RSS?
umpahpah
Al' će da se usreće sa njim!?
Mile
A na slici tri Momira?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.