Почетна

Глупост Умтитија, ископирао Видића, први ВАР гол у историји Мондијала дали Французи, Погба погодио за победу

Дешан све карте бацио на напад после изједначења, на крају му се то исплатило
ФОТО: Бета/АП

Француска – Аустралија 2:1 (0:0)

Казањ - Стадион: Казањ арена. Гледалаца: 41.279. Судија: Андрес Куња (Уругвај). Жути картони: Толисо (Француска), Леки, Рисдон, Бехич (Аустралија). Стрелци: 1:0 Антоан Гризман (једанаестерац) у 58, 1:1 Миле Јединак (једанаестерац) у 62, 2:1 Пол Погба у 80. минуту.

ФРАНЦУСКА: Лорис, Лукас, Умтити, Варан, Павар, Погба, Канте, Толисо (од 78. Матуиди), Гризман (од 70. Жиру), Мбапе, Дембеле (од 70. Фекир). Селектор: Дидије Дешан.

АУСТРАЛИЈА: Рајан, Бехич, Сеинсбури, Милиган, Рисдон, Муј, Јединак, Крузе (од 84. Арзани), Рогић (од 72. Ирвин), Леки, Набу (од 64. Јурић). Селектор: Берт ван Марвијк.

 

Француској је требало много среће, али и ВАР, да би победила Аустралију (2:1).

Права узбуђења чекала су друго полувреме. А, онда је за пет минута исписана историја Мондијала.

После паса у простор Погбе у шанси се нашао Гризман, Рисдон је закачио лопту, али је у уклизавању закачио и Гризмана на ивици казненог. Судија је наставио меч, али је после неколико минута зауставио игру. Отишао је до ВАР система, гледао и гледао, и пресудио да је пенал. Извео га је Гризман у 58. минуту - 1:0.

Није се дуго чекало на изједначење. Невиђену глупост извео је Самјуел Умтити, после убачене лопте из слободног ударца полетео је кроз ваздух рукама као балерина, и у стилу Немање Видића од пре осам година из Јужне Африке против Немаца, руком ударио лопту.

Судији из Уругваја није остало ништа друго него да опет покаже на белу тачку, само сада на другој страни. Неумољив је био Јединак - 1:1.

Уследило је неколико измена на обе стране, а одлука је пала десет минута пре краја. Дупли пас изменили су Погба и Жиру, играч Манчестер Јунајтеда је шутирао са 13 метара, покушао је да ударац изблокира Бехич, али је то било кобно, лопта га је погодила, у луку кренула ка голу преко голмана Рајана, погодила пречку и пала иза гол линије - 2:1.

Судија је путем сензора на руци одмах добио информацију да је лопта завршила иза гол линије, што је на крају потврдио и ВАР.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MIlos
Vidic je to namerno uradio tada. Trebalo ga je privesti i ispitati zasto i po cijem nalogu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.