Почетна

Пази, Зборнаја гази - Египат пред елиминацијом, Баћушке у осмини финала

Домаћин Мондијала са две убедљиве победе обезбедио пласман у наредну рунду
ФОТО: Бета/АП

Русија – Египат 3:1 (0:0)

Санкт Петербург - Стадион: Крестовски. Гледалаца: 64.468. Судија: Енрике Касерес (Парагвај). Жути картони: Смолов (Русија), Трезеге (Египат). Стрелци: 1:0 Ахмед Фатхи (аутогол) у 47, 2:0 Денис Черишев у 59, 3:0 Артем Џуба у 62, 3:1 Мохамед Салах (једанаестерац) у 73. минуту.

РУСИЈА: Акинфејев, Жирков (од 86. Кудрјашов), Игнашевич, Кутепов, Фернандес, Зобнин, Газински, Головин, Черишев (oд 74. Кузјајев), Самедов, Џуба (од 79. Смолов). Селектор: Станислав Черчесов.

ЕГИПАТ: Ел Шенави, Абдел-Шафи, Хегази, Габр, Фатхи, Елнени (од 64. Варда), Хамед, , Трезеге (од 68. Собхи), Саид, Салах, Мохсен (од 82. Кахраба). Селектор: Ектор Купер.

 

Прво полувреме брзо је заборављено, нарочито после "убитачног" старта Баћушки у другом.

Џуба је мало погурао Фатхија у 47. минута, када је овај покушао да избије лопту из петерца, али је коленом неспретно ћушнуо у своју мрежу.

Фернандес је у 59. измешао одбрану Фараона, са гол-аут линије упутио повратну на петерац где је натрчао Черишев и постигао свој трећи гол на Мондијалу, за вођство 2:0.

Три минута касније дуга лопта, на ивици казненог примио је на груди Џуба, спустио, гурнуо ривалу кроз ноге, а онда закуцао у мрежу за 3:0.

Египат је после помоћи ВАР-а само ублажио пораз, са беле тачке погодио је Салах.

Семафор 2. кола А групе на СП у Русији:

Русија – Египат 3:1 (Фатхи аутогол 47, Черишев 59, Џуба 62 - Салах 73. једанаестерац)

20. јун: Уругвај – Саудијска Арабија у 17

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.