Почетна

Тадић: Учинићемо све да победимо Бразил и пласирамо се у осмину финала СП

Српски фудбалски репрезентативац Душан Тадић рекао је да ће његова екипа учинити све да победи Бразил у последњој утакмици групне фазе и пласира се у осмину финала Светског првенства
ФОТО: ФСС
- Прошло је више времена од дуела са Швајцарском, мало смо се охладили. Учинићемо све да се пласирамо у наредну рунду, знамо да ће бити јако тешко, али учинићемо све да до тога додјемо. Највише волим када је све у нашим рукама, када зависимо сами од себе - рекао је Тадић.
 
Фудбалери Србије играју у среду од 20 часова у Москви против Бразила утакмицу трећег кола Групе Е на Светском првенству. Србији је потребна победа за пласман у осмину финала, пошто је у петак увече изгубила од Швајцарске са 1:2.
 
- Надам се да ћемо да продужимо боравак у Русији и после 28. јуна. Знамо да играмо против Бразила, треба да их поштујемо али не треба да их се плашимо. Имају много добрих ствари, али и много ствари које ми можемо да искористимо. Мислим да можемо да победимо, неће бити ни мало лако, али може се - навео је Тадић.
 
Говорећи о утакмици са Швајцарском, Тадић је рекао да је судија много оштетио његову екипу, али да се он увек труди да види шта је његов тим могао боље да уради, да не тражи проблем у другима.
 
- Јако нас је оштетио, али требамо да покушамо да будемо бољи. Имали смо састанак без селектора, то је супер, ја волим такве ствари, да увек кажемо искрено једни другима шта мислимо. Најбитније у фудбалу и животу јесте да будемо искрени и поштени, да се не кријемо него да кажемо у лице све, једино тако могу да се реше проблеми - казао је фудбалер Саутемптона.
 
Тадић је рекао да у утакмици против Бразила треба бити паметан, да се екипа не залети.
 
- Не можемо да се залетимо сви у напад, а да примимо два гола из контранапада. Убеђен сам да ће да постоји организација и да из тога можемо да угрозимо Бразил. Они су јако опасни када им се отвори много простора, када се бранимо морамо да им сузимо тај простор, а када их нападамо да нападамо како треба. 
 
Упитан о дуелу с Марселом, Тадић је рекао да је то један од најбољих левих бекова на свету.
 
- Играли смо један против другог пре четири године, али концентрисан сам само на нашу игру, да их угрозимо што је више могуће. То је само један од дуела, треба сваки играч на својој позицији да покуша да добије свој дуел, да можемо да донесемо превагу. 
 
Тадић је рекао да за утакмицу против Бразила не треба никаква посебна припрема, пошто је то јединствена прилика за сваког играча.
 
- Знамо шта нам значи утакмица, сви смо маштали да играмо на Светском првенству против Бразила где можемо да се пласирамо у другу рунду. Све је могуће на оваквом такмичењу, увек ће бити неког изненађења, а ми се надамо проласку. То ће бити потпуно другачија утакмица од оне против Швајцарске, покушаћемо да се што боље припремимо и анализирамо шта је до сада било добро, а шта не - рекао је Тадић.
 
Помоћни тренер репрезентације Србије Милан Раставац рекао је да ће предстојећа утакмица зависити од тренутног расположења бразилских играча, на који начин ће схватити меч и од одговора његове екипе.
 
- У много ситуација мора да буде импровизација и реакција на утакмицу. Спремамо се да будемо вољни и да реагујемо заједничким активностима. Тимском сарадњом у дефанзиви зауставити Нејмара, он је носећи ауторитет овог тима Бразила. Делује да су играчи под обавезом да му дају лопту. Он има своје квалитете, а имамо и ми наше адуте, тимску дефанзиву - навео је он.
 
Раставац је додао да ће тактичка припрема за Бразил бити лакша од припреме за меч са Швајцарском.
 
- О њима сви све знају, психолошка припрема је још лакша. Мало је таквих момената за уживање у фудбалу, играмо против Бразила, кога цео свет воли да гледа. На том мечу постоји шанса да направимо резултат, нема лепше прилике за екипу нашег нивоа, ко жели у други круг мора да направи мало чудо. Све ће бити лако у припреми ове утакмице. 
 
Раставац је рекао да је слика утакмице са Швајцарском "мало искривљена", пошто је његова екипа трчала више од противника, а да су јој дуели и агресивност умногоме одузети судијским одлукама.
 
- У одређеним стварима нам није било дозвољено, у тркачким смо били бољи. Наставићемо да радимо то што желимо. Треба нам победа, размишљамо како што чешће угрозити Бразилце. Бранићемо се као што се сви бране, али идеја је да што више угрозимо Бразил и додјемо до резултата. 
 
Тадић и Раставац нису одговарали на питања о прослави голова Гранита Џаке и Џердана Шаћирија, док се помоћни тренер осврнуо на одлуку да се не прегледа спорни снимак и недосуђени пенал над Александром Митровићем.
 
- Чудно је то и за вас и за мене. Немамо утицај на те ствари. Можемо само да играмо и дамо све од себе. Постоје људи који морају о томе да брину, нисмо срећни жао нам је, оштећени смо и надамо се да се то неће десети на наредном мечу - рекао је Раставац.
 
Питање о дисциплинском поступку који је ФИФА покренула против Џаке, Шаћирија, али и селектора Србије Младена Крстајића, портпарол ФСС-а Милан Вуковић није желео да коментарише, а додао је да ће "ових дана" бити одлука о жалби српског тима на судјење против Швајцарске. 
Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sprdnja
Hahahahahaha sigurno ces da pobediš...
mix
Dule, sve se slazemo sta velis ali jedno prenesi svim momcima a to je: da bi usao u istoriju i to u istoriju ne narednih 20 godina ,vec za na vek kad je nass fudbal u pitanju, pa i svetski, WC i td, jednostavno namestilo vam se:POBEDITE cudo od tima, veliki BRAZIL, sadasnju reprezentaciju kao tim snova, specijalno spremljen da se osveti Nemackoj i preotme joj titulu za sva ponizenja iz Rija. Pobedite li svi postajete besmrtnici, pravice se pravi filmovi o vama kao o momcima iz Montevidea. Vi to mozete, vi znate igrati vrhunski fudbal , vidim i da to hocete, ali da li je to dovoljno? Postoje i sile koje upravljaju iza scene, to je tacno, ali, uvek postoji ali! TO ali je slobodnjak sa 25 m., korner, cista lopta na nasu srpsku glavicu Mitrovu i to je to. Ne dribling, to ne, ne trka to ne, to ne ide sa njima Prilaz na metar u njih, presing na zadnju njihovu liniju, kao protiv Svice u prvom poluvremenu ali ceo mec , bez povlacenja! Svi odbrana, svi napad! Zelim vam svaku srecu , majstori!
Strucnjak Orao
Svaka cast!CCCC
ivan.s
ako budete igrali kao protiv svajcarske bez ideje, svako za sebe, na duge i netacne lopte i sa jednim napadacem onda smo na...ali, ima da nas razvale.IGRAJTE BRE KOLEKTIVNI NAPADACKI FUDBAL AKO UMETE AKO NE ONDA KUPI PRNJE POKRIJ GLAVU I KUCI
Više sprinteva i presing igre
Naši fudbaleri mogu mnogo da pretrče sa sporim tempom (kao rekreativci) , ali zato nakon 2-3 BRZA šprinta od 30 metara, ne mogu da se oporave sledećih pola sata , a o PRESING IGRI na 5 metara i da ne pričamo!
007
tako je DUĆO

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.