Почетна

Дешан: Нисмо приказали најбољу игру, али смо били психички јаки и заслужили титулу

Француска је у финалу Мундијала у Русији победила Хрватску у Москви са 4:2 и други пут у историји постала првак света
ФОТО: БЕТА/АП
Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан рекао је да његова екипа у финалу Светског првенста против Хрватске није приказала најбољу игру али да је показала да је психички јака због чега је и заслужила да освоји титулу.
 
Француска је у финалу Мундијала у Русији победила Хрватску у Москви са 4:2 и други пут у историји постала првак света.
 
- Нисмо приказали најбољу игру, али смо показали психичку снагу и заслужено смо освојили трофеј. Заиста сам срећан због моје екипе, није увек било лако, али много смо радили и слушали једни друге. Они ће у наредне четири године бити на врху света - рекао је Дешан за ТФ1. 
 
Он је честитао свим играчима, који су пре две године на свом терену изгубили у финалу Европског првенства од Португала.
 
- Ово је лепо, предивно за играче. Ово је млада генерација, а неки су као 19-годишњаци прваци света - рекао је Дешан мислећи на Килијана Мбапеа, који је проглашен за најбољег младог играча турнира и постао је други најмладји стрелац у историји светских првенстава. 
   
Дешан је постао трећи човек који је као играч и као селектор освојио Светско првенство. Он је рекао да не размишља о томе, али да је сигурно поносан на ту чињеницу.
 
- Овде сам да испуним циљеве, да освајам титуле. Много нас је болео пораз у финалу Европског првенства, али мислим и да нам је користио - додао је Дешан
 
- Ово припада играчима, они су прваци света, а ми (стручни штаб) смо повезани. Много, много рада је уложено а ово је велика награда - навео је селектор "триколора". 
 
Екипа се у понедељак враћа у Париз, а поподне ће бити приређен дочек на Јелисејским пољима.
 
- Волимо их, поносни смо што смо Французи. Састаћемо се сутра, али можда не сви. Живела република - рекао је Дешан.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kiza
lepo je rekao Murinjo, finale se ne igra nego pobedjuje. Srbiji ostaje šansa da prva sa ovih prostora osvoji svetsko. Brža selekcija i sve je moguće, pokazalo je ovo svetsko prvenstvo.
007
e kako je lako kad već imaš titulu u istoriji to najbolje znaju naši Odbojkaši,Vaterpolisti,Košarkaši,Rukometaši,Teniseri...Fubaleri,istina omladinci a kad porastu....
Mars
Neka se raduju Hrvati. I oni jednom to da osete. I oni jednom da se okupe na trgu. Realno igrali su bolje od kukavickih francuza ali Subasic ih pokopao. Direktno je kriv za 2 a mozda i 3 gola. Onako se ne brani u finalu. Najslabiji igrac.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.