Почетна

Хрватски навијачи и медији: Наши фудбалери су хероји

Бројни хрватски медији и навијачи широм те земље жале због пораза у финалу Светског првенства од Француске, али су своје репрезентативце прогласили херојима
ФОТО: БЕТА/АП
Хрватска је данас у финалу Светског првенства у Москви изгубила од Француске са 2:4, а то је и поред пораза највећи успех у историји хрватског фудбала.  
 
Портал Индекс навео је да је репрезентација направила јединствен подвиг у фудбалској историји.
 
- Невероватно. Нестварно. Чудесно. Хрватска је против Француске играла за титулу првака света. У фудбалу! Нисмо успели. Погба, Гризман и нови Пеле, чудесни Килијан Мбапе нису имали милости. Пробудили су нас. Упалили су светло и натерали нас да прекинемо да живимо у бајци - наводи се у извештају тог портала.
 
Индекс подсећа да је државни тим једва изборио пласман на Светско првенство, да су се њени поједини играчи у последњих неколико месеци "вуцарали по судовима оптерећени озбиљним судским процесима", али да је екипа играла финале Светског првенства. 
 
- Нико никад на светским првенствима није три утакмице у низу играо продужетке. Од тога два пута и пенале. Ова екипа Хрватске постала је инспирација многима. Људи воле бајке, а овакве не може исписати ништа осим спорта. Људи воле овакве приче јер воле када мали побеђују велике. Много је лакше идентификовати се са Давидом него идеализовати Голијата. Француска је првак света. Свака им част. Заслужили су. Лука Модрић је најбољи играч на свету. Свака му част. Заслужио је - навео је Индекс.
 
Хрватска телевизија емитовала је прилоге из бројних градова, Загреба, Осијека, Ријеке, Задра и Пуле, где се са великим узбудјењем гледало финале.
 
Хина је пренела да "никада у Ријеци ниједна изгубљена утакмица није прихваћена на овај начин, са поносом и песмом".
 
- По истеку последњег минута финала, део навијача разочаран се упутио кућама, али је већина остала у граду. Дуготрајним аплаузом поздравили су доделу Златне лопте хрватском капитену Луки Модрићу и сребрних медаља репрезентативцима Хрватске, па је уследио наставак славља - наводи се.
 
- Краткотрајну тугу након пораза Хрватске у финалу од Француске, у сплитској фан зони Дјардин, заменили су аплауз и песме којима су окупљени поздравили сребрни успех хрватске репрезентације, док су локални  медији поручили - 'ватрени' су за нас прваци света - навео је извештач Хине из Сплита. 
 
Локални електронски медији су у првим вестима истицали да су "мало тужни" због пораза, али и срећни због фантастичног успеха, пласмана у финале Светског првенства. 
 
- Бајка 'ватрених' на овом такмичењу је завршена, поносни смо на њих и они су за нас прваци - истицали су презентери локалних медија у Сплиту. 
 
У центру Загреба током славља није било ниједног инцидента.
 
На Тргу бана Јелачића и околним улицама финалну утакмицу измедју Хрватске и Француске, пратило је према процени полиције, више од 35.000 навијача.
 
Велико славље очекује се и у понедељак, када се репрезентација враћа у Загреб, где ће јој бити приређен дочек. 
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Tipican primer za mec, kako mali gube od velikih...
Иван, Бугария
Мислим да на то светско првенство Хрватия е имала немалко сречу да стиже до финал, и то не без помочи судийе, койи судийе су избацили Србию против интернационални сбируток тим наречен Швейцарска. Според мене Хрватия е екипа, коя е на ниво равна на Србия. У финалу словеномразците хрвати су осетили истинскуту любав запада код них. Први гол на французинама е после фалсиф прек слободан ударац, а втори гол е от фалсив пенал. Надам се да хрвати после овай церкус да им дойде ум кой им мисли добро и кой им прачуе зло!!! Мислим да аржентински судия е исти како и Жоел Кинию, кой не даде пенал за Бугария против Италия през 1994 годину, а после утакмицу стало явно да то му е био последни мач у кариеру. ФИФА фаворизира заподноевропейските тимови и то е видно от то колко пенала су изкористили французи на то светско првенство. Желим сречу на свих срба и велики спортски резултати! Хрвати имаю цензуру, за то не смею да питаю за судийских безобразности. То е члан ЕУ - цензура. :-х
jesu heroji
i sad su za dom spremni :D
Bogdanov
Jesu bas su "heroji"... primili cak 4 komada od smesnih francuza hahaa
Marko NS
Sta tek mi da kazemo,primili smo dva gola od smesnih"svajcaraca".....hahahahahhahaha
Баш су вам хероји фудбалери
Баш су хероји ко ваши бранитељи што су клали Српску децу и жене. Имали сте слабу групу 2 пута сте прошли чудом на пенале против Енглеза вам није свирам фаул-ђон код изједначујући гола!!
neko ispadne u grupi a neko igra finale
Modric i Rakitic klali srpsku decu i zene? Eto, to nisam znao. A kad su to radili?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.