Почетна / Тенис

Крајиновић бољи од Истомина, Србија води у Ташкенту 2:0; Зимоњић: Надали смо се овоме, сутра да завршимо око пласмана

У новом формату Дејвис купа прво се игра квалификациона рунда, из које 12 репрезентација стиче право учешћа на завршном турниру чији ће домаћин у новембру бити Мадрид
ФОТО: М. Бабић

Тениска репрезентација Србије близу је пласмана на завршни турнир Дејвис купа у Мадриду, пошто води против Узбекистана 2:0 после првог дана.

Други поен Србији, након што је Душан Лајовић савладао Сања Фајзијева 7:6 (7:4), 6:3, донео је Филип Крајиновић тријумфом над искусним тенисером Денисом Истомином 6:2, 6:4.

Србија је тако стигла надомак одласка на премијерни турнир Дејвис купа у новом формату, за шта јој је потребан само један тријумф сутра.

Први на програму је дубл Виктор Троицки/Никола Милојевић - Истомин/Фајзијев од девет сати по средњеевропском времену, а потом се састају Лајовић - Истомин и Крајиновић - Фајзијев.

Завршни турнир Дејвис купа игра се од 18. до 24. новембра.

У новом формату Дејвис купа прво се игра квалификациона рунда, из које 12 репрезентација стиче право учешћа на завршном турниру чији ће домаћин у новембру бити Мадрид. Уз њих ће учествовати прошлогодишњи полуфиналисти и две земље којима ће бити додељена вајлд карте.

Селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић рекао је да задовољан вођством 2:0 против Узбекистана у Ташкенту и истакао да се нада да ће већ сутра после меча у дублу изборити пласман на завршни турнир Дејвис купа.

- Ово је оно чему смо се надали, да оправдамо улогу фаворита. Није било лако Душану да после дуге паузе да изађе на меч, где апсолутно мора да победи. Фејзијев је одиграо на јако високом нивоу за његове могућности, а Лајовић се, с обзиром на ситуацију, сјајно снашсао и како је меч одмицао играо је све боље и боље - рекао је Зимоњић после меча.

За партију Крајиновића, Зимоњић каже, да је феноменално одиграо читав меч:

- Истомин је врло искусан и неугодан играч, али он је на терену био апсолутно немоћан јер Филип је играо сувише брзо за њега и држао меч под контролом све време. Биле су ту две брејк лопте које је Филип спасао, ту је можда меч могао да се преокрене, али и овако је сјајна игра. Надам се да ћемо сутра после дубла доћи до победе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.