Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић: Наставио сам даље после Ју Ес опена

Новак је претекао идола из детињства Пита Сампраса по броју недеља на првом месту АТП листе - 287
ФОТО: Бета/АП

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас да је неколико дана био у шоку по избацивању са Отвореног првенства САД, али да је убрзо прешао преко тога.

Ђоковић је данас освојио мастерс у Риму, победом у финалу против Аргентинца Дијега Шварцмана од 7:5, 6:3. Он је рекордну 36. титулу из мастерс серије освојио 15 дана пошто је избачен са Ју Ес опена, након што је случајно погодио линијског судију лоптицом у врат.

Такође, данас је претекао идола из детињства Пита Сампраса по броју недеља на првом месту АТП листе - 287, а испред њега је само Роџер Федерер са 310 недеља.

- Психички сам доживео неку врсту успона и падова у првих четири, пет дана после  Ју Ес опена. Био сам у шоку. Али, наставио сам даље и заиста никада у животу нисам имао проблем са пређем са нечега. Без обзира колико је тешко, покушавам да искористим наредни дан, надам се најбољем и наставим даље - рекао је Ђоковић.

Он је рекао и да је много помогло то што је учествовао на турниру у Риму само недељу дана после Ју Ес опена.

- Само зато што сам заиста желео да изађем на терен и извучем било какве трагове тога, ако их има, и мислим да сам имао заиста добру недељу - навео је први тенисер света.

Ђоковић ове године има скор од 31 победе и једног пораза, из Њујорка, када је избачен у четвртом колу Ју Ес опена у мечу против Шпанца Пабла Карења Бусте.

На мастерсу у Риму Ђоковић је изгубио само један сет у пет мечева, против квалификанта Доминика Кефера у четвртфиналу.

- Не мислим да сам играо свој најбољи тенис, да будем искрен. Не желим да будем арогантан, наравно да сам врло, врло задовољан титулом, али знам да и даље имам још неколико брзина. Надам се да ћу тај ниво успети да подигнем на Ролан Гаросу, пошто ће то бити потребно ако желим да стигнем до завршнице - рекао је Ђоковић.

Због пандемије корона вируса, уместо 10.500 гледалаца, на трибинама је данас било само 1.000 навијача.

Такође, због кризе смањен је и наградни фонд, па је Ђоковић зарадио 205.200 евра, у поређењу са 958.055 евра колико је прошле године за тријумф добио Рафаел Надал.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MIle
Naravno da si natavio dalje, kad si NAJBOLJI i NAJVECI SVIH VREMENA!!!
mira
Ostao je još prepotentni Federer, ali nadam se ne još dugo ispred Novaka! Zato su i krenuli đonom oni koji ne mogu da podnesu vladavinu jednog Srbina u "aristokratskom" sportu!
Mile
I na sve to sto su mu dodelili, jer su morali jer naocigled celog sveta nema boljeg od Novaka, oni njega ocima ne mogu da vide jer je Sloven iz istocne Evrope, jos na sve to Srbin. Medjutim Novak sve to zna jasno mu je kao dan, i ne zaustavlja se, vec nastavlja da na svaku njihovu podvalu odgovara jos jacim i pozrtvovanijim radom
ali nikako
Ne mogu da podnesu a dali mu 4 Larusove nagrade, dali mu 60 minutes intervju sto iskljucivo i rade sa elitnim sportistima, pa onda nema onog voditelja koji ga nije ugostio (Leno, Leterman, Konan itd.), predsednik je ATP Saveta igraca, dobitnik Artur Es nagrade za humanitarca godine, BBC-eve za sportistu godine, UNICEF-ov je ambasador dobre volje, TIME casopis ga je par puta stavio na listu najuticajnijih ljudi za date godine itd. Ali dobro, niko sa teorijama zavere nije kao Srbi, pa ga eto ne vole i zato su ga suspendovali, a ne zato sto je kazna za nesportsko ponasanje koje rezultuje fizickom povredom suspenzija (nebitno je je l' bilo ili nije bilo namere, isto je prosle godine na mastersu u Rimu uradio sakupljacu loptica samo nije fizicki povredio nikoga vec su se svi nasmejali i nije bilo suspenzije). Ljude boli briga je l' Srbin, Amerikanac, Englez, Rus, Nemac, Kinez, Arapin, vec imaju pravila koja moraju da se postuju, Mekenro je tu isto suspendovan, Henman na Vimbldonu itd.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.