Почетна / Тенис / АТП

Директор Аустралијан опена: Тенисери ће и даље играти на три освојена сета

- Ми смо гренд слем. Сада се игра на три добијена сета у мушкој и два добијена сета у женској конкуренцији и ми желимо тога да се држимо - рекао је Тили
ФОТО: ЕПА/Морган Сете

Директор Аустралијан опена Крег Тили одбацио је данас захтеве неколицине тенисера да се мечеви на том гренд слем турниру у мушкој конкуренцији ове године играју на два освојена сета, а не као што је уобичајено на три.

- Ми смо гренд слем. Сада се игра на три добијена сета у мушкој и два добијена сета у женској конкуренцији и ми желимо тога да се држимо - рекао је Тили за аустралијску телевизију Најн Нетворк.

Организатори првог гренд слем турнира у сезони организовали су чартер летове којима су допутовали учесници, а након позитивних тестова на корона вирус међу путницима у три авиона који су током викенда слетела из Абу Дабија, Лос Анђелеса и Дохе, 72 тенисера је у изолацији у хотелским собама које не смеју да напуштају.

Од прошлог четвртка у Аустралију је допутовало више од 1.200 тенисера, тренера, званичника и представника медија како би се припремили за Аустралијан опен.

Поједини играчи су путем друштвених мрежа објашњавали како тренирају у тим условима.

- То су врхунски спортисти и тешко је држати врхунског спортисту у соби. То је допринос који морају да дају како би се такмичили за наградни фонд од 62 милиона америчких долара - навео је Тили.

Он је додао да позитивни случајеви на корона вирус међу путницима у Аустралију нису изненађење.

- Очекивали смо неколико позитвних случајева. Али, сада су они у изолацији, како би се заштитило окружење - рекао је Тили.

Први тенисер света Новак Ђоковић недавно је позвао организаторе Аустралијан опена да попусте мере, укључујући и то да се онима који то желе омогући да у Мелбурну бораве у приватним смештајима са тениским теренима.

- У Новаковом случају, то је била порука, то нису били захтеви, већ сугестије. Али и он схвата шта значе две недеље изолације... Сваки играч који је долазио знао је да ће бити у таквим условима ако буде у блиском контакту са особом која је позитивна на корона вирус - навео је Тили.

Ђоковић је у Аделејду, заједно са Рафаелом Надалом, Сереном Вилијамс и Наоми Осаком, њима су дозвољени тренинзи на отвореном али према посебним протоколима.

Почетак Аустралијан опена планиран је за 8. фебруар у Мелбурну, три недеље него што је првобитно планирано због оштрих мера Аустралије приликом уласка у земљу.

Границе у Аустралији су затворене, осим у изузетним околностима, а сви који допутују морају да буду у карантину две недеље.

У држави Викторија, чији је главни град Мелбурн, забележено је 810 смртних случајева повезаних са корона вирусом, од 909 у Аустралији, углавном током другог таласа пандемије који је почео пре три месеца.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.