Почетна / Тенис / АТП

Енди Мареј: И даље играм јер волим тенис

Мареј није играо од марта, пошто је повредио препону и одлучио је да прескочи сезону на шљаци како би се што боље припремио за Вимблдон
ФОТО: ЕПА/Вики Флорес

Британац Енди Мареј рекао је да и поред проблема са повредама наставља да игра јер воли тенис и да га мотивише јака воља Швајцарца Роџера Федерера.

- Осећам се добро. Не осећам се савршено, али добро сам тренирао у протеклих месец дана, прилично константно. Тренирао сам на Вимблдону, обавио сам неколико добрих тренинга. Питање је да ли ће тело издржати и сада не могу са сигурношћу да тврдим да ли ће се догодити или не, пошто сам се добро осећао у различитим периодима последњих девет месеци - рекао је Мареј, пренео је Скај.

Мареј није играо од марта, пошто је повредио препону и одлучио је да прескочи сезону на шљаци како би се што боље припремио за Вимблдон.

Он је требало да игра на турниру у Нотингему прошле недеље, али је одустао како би се припремио за лондонски Квинс, где у уторак игра у првом колу против Француза Беное Пера.

- И даље је играм јер волим тенис и не видим проблем. Не вређам никога, нико није повређен. Волим то. Знам да и даље могу да се такмичим са најбољима на свету. Мој ниво је и даље добар. Само моје тело мора да издржи, а био сам изузетно фрустриран због свих проблема које сам имао. И даље желим да се такмичим и тренирам свакога дана, да напредујем и направим још успомена на терену и остварим још победа - навео је 123. тенисер света.

Он је рекао да је приоритет да остане здрав.

- Ако прођем ове мечеве и осећам се физички добро, сигуран сам да ћу побеђивати. Не знам шта други очекују од мене, али судећи по друштвеним мрежама, многи мисле да више не могу да играм и такмичим се на високом нивоу - навео је Мареј.

Британац је рекао да је инспирацију добио од Швајцарца Роџера Федерера који се надавно вратио на терен после 16 месеци и двоструке операције колена.

- То је за мене савршен пример некога ко воли оно што ради, он воли тенис, играо је без публике. Видети колико је и даље мотивисан, за мене је посебно. Гледајући га, помислио сам да је то бриљантно и много сам научио из тога - навео је Мареј.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.