Почетна / Тенис / АТП

Марин Чилић: Катастрофалан однос према Ђоковићу

– Лоше и за Новака и за тенис и за саму Аустралију – поручио је Чилић
ФОТО: М. Бабић

Више од две недеље су прошле од оне ружне аустралијске епизоде Новака Ђоковића, али незадовољство међу колегама због односа према најбољем тенисеру света још не јењава.

Јуче је Марин Чилић, најбољи хрватски тенисер ове генерације, шампион Ју-Ес опена из 2014, изнео своје утиске из Мелбурна у интервјуу “Спортским новостима”.

- Као прво, недопустиво је да се догоди да човек дође у Аустралију и прође кроз такву калварију. То је морало да се реши раније или на бољи начин кад је већ дошао тамо јер није он било ко. Новак је велико име тениса, један од највећих у последњих 10-15 година и због свега што је направио током каријере, тако се односити према њему је збиља катастрофално.

Депортација деветоструког шампиона првог грен слема сезоне и однос према њему као према криминалцу, оставила је ожиљак на белом спорту.

- То није било лоше само за њега, него за цели тенис, али и за саму слику Аустралије и Аустралијског опена. Видећемо што ће донети остатак сезоне, каква ће бити правила јер свака држава има неке своје регулативе. Али, сигурно тај почетак сезоне за тенис није био најсјајнији – истакао је Чилић.

На питање колико је то лудило око Ђоковића утицало на остале тенисере, Хрват каже:

- Мислим да није претерано, јер свако је дошао у Мелбурн са неким својим циљевима. Наравно, врхунски играчи су били у већем фокусу на прес конференцијама са питањима о Новаку. Али, то је било и доста незгодно коментарисати јер мало ко од нас је имао баш све информације о томе шта се догађало.

Надалов тријумф, не само због рушења рекорда у броју грен слем трофеја, него и начин на који је преокренуо финале против Данила Медведева, много га је импресионирао.

- Невероватно је да је успео да преокрене – подсетио је Чилић да је Шпанац изгубио прва два сета а онда у средини трећег имао против себе три везане брејк лопте.- Нисам гледао цео меч, видео сам делове и чинило ми се у једном тренутку, током и на крају четвртог сета, да је доста физички уморан и да неће успети да заврши посао. Али оно што је поново и поново показао је да има велико срце и велику унутрашњу снагу.

Пун је утисака.

- Наравно, ту је и искуство играња на тако великој сцени и у великим мечевима, то му је такође пуно помогло. Одлучивање у тим кључним тренуцима, шта и како урадити, на који начин искористити публику и све остале околности, то је збиља феноменално. Надал је не само тениски, него истински спортски шампион.

Чилић је презадовољан почетком сезоне: два полуфинала у Аделејду и осмина финала Аустралијског опена уз победу против Руса Рубљова, шестог на свету.

- Отварање сезоне је заиста било феноменално. Био сам близу победе и против Феликса Ожеа-Алијасима, био је то тежак меч, али на крају је он показао да је стварно у фантастичној форми. Потом је скоро победио и Данила Медведева. Сви ти мечеви су показатељ да сам на правом путу и да ме у овој сезони чекају добри резултати, али свестан сам да морам да надограђујем своју игру.

Тренутно је 26. на свету, што је далеко од треће позиције коју је држао 2018.

- Први циљ ми је да се вратим међу првих 20. Близу сам тога, а онда је план да сачувам форму коју сам ухватио после Ју-Ес опена и да идем степеницу по степеницу даље.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.