Почетна / Тенис / АТП

Бартоли: Ђоковићу теже, свестан је да је фаворит на Вимблдону

Ђоковић је фаворит, Кирјос може да изненади - каже Бред Гилберт
ФОТО: ЕПА/Е. Рејн

Бивша француска тенисерка Марион Бартоли, изјавила је да је Новак Ђоковић свестан да је фаворит на Вимблдону, због чега ће српском тенисеру први мечеви у Лондону бити најтежи.

Ђоковић је јуче у четири сета победио Сунву Квона 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

"Првих неколико мечева су најтежи за Ђоковића. Он зна да је фаворит. Видећемо како се Новак креће по трави. Сви знамо да је трава клизавија прве недеље. Прва недеља је незгодна и опасна, а посебно када знате да сте највецћи фаворит на Вимблдону", рекла је француска тенисерка за сајт "Тенисмајорс.цом".

Ђоковић би тек у финалу могао да се састане са Рафаелом Надалом.

"Нико од нас није давао шансе Надалу на Аустралијан опену, а он је победио. Рафа је освојио и Ролан Гарос иако му нису даване велике шансе. Не желим да га отпишем, јер ће нас сигурно изненадити и на Вимблдону. Никада, апсолутно никада га не можете отписати. Има тежи жреб од Ђоковића, али зна да има шансе да освоји титулу", казала је Бартоли.

Прослављени амерички тенисер Бред Гилберт изјавио је да је Новак Ђоковић главни фаворит за освајање титуле на предстојећем Вимблдону, преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Ђоковић брани титулу у Лондону, а освојио је последња три Вимблдона. Српски тенисер је укупно шест пута тријумфовао на Отвореном првенству Енглеске.

Амерички медији тврде да је Ђоковић у последњих неколико година апсолутни фаворит на Вимблдону, пошто Роџер Федерер више није у конкуренцији за титуле.

"Ђоковић је главни фаворит. Прошле године бих га изабрао као првака без премца, али ове године није играо тако добро, мада је и даље најбољи играч на трави. Наравно, то не мора ништа да значи, јер је Рафаел Надал стигао после сјајне серије турнира и на пола пута је да освоји календарски гренд слем. Ако прође прву недељу, Надал је дефинитивно у игри", рекао је Гилберт.

Он је истакао да би аустралијски тенисер Ник Кирјос могао да буде пријатно изненађење на Вимблдону.

"Он је мој трећи фаворит, јер су остали носиоци рањиви на трави. Има добар сервис и немојте да будете шокирани ако не стигне до полуфинала или финала", навео је Гилберт.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.