Почетна / Тенис / АТП

Мареј на следећим гренд слемовима хоће да буде носилац

Мареј је у другом колу завршио такмичење на Вимблдону, поразом од 20. носиоца Џона Изнера и то му је најлошији резултат на овом гренд слему
ФОТО: ЕПА/Нил Хал

Британски тенисер Енди Мареј рекао је да му је циљ да поправи пласман на АТП листи пре Ју–ес опена, како би могао да буде носилац и избегне боље пласиране играче на почетку турнира.

Мареј је синоћ у другом колу завршио такмичење на Вимблдону, поразом од 20. носиоца Американца Џона Изнера после четири сета. То је најлошији резултат Мареја у каријери на Вимблдону.

Дошао сам на Вимблдон мислећи да могу далеко да догурам. Ако играш на почетку турнира против најбоље пласираних играча, то је сигурно већи изазов. Покушаћу да поправим ренкинг до нивоа на коме могу да будем носилац на гренд слем турнирима. Ако не на Ју–ес опену, онда за Аустралијан опен следеће године – рекао је Мареј, пренео је Би-Би-Си.

Мареј, 52. тенисер света, до сада је у 13 учешћа стизао најмање до трећег кола Вимблдона, који је освајао у два наврата. Ове године неће бити бодова на Вимблдону, после одлуке АТП и ВТА да не додељују бодове пошто је руским и белоруским тенисерима забрањено да играју у Лондону.

Један од разлога због којих желите да поправите ренкинг је да избегнете опасне играче на почетку такмичења. То је један од оних мечева после којих би, да сам прошао, могло свашта да се догоди – навео је 35-годишњи Мареј.

Он је 2019. године подвргнут операцији кука, а недавно је на турниру у Штутгарту доживео повреду стомачног мишића, што ми је отежало припреме за Вимблдон.

Упитан да ли ће поново играти на Вимблдону, Мареј је рекао да ће то зависити од његовог физичког стања.

Ако се будем осећао физички добро, онда ћу покушати да наставим да играм. Изузетно је тешко да планирам дугорочно, уз проблеме које сам имао са телом у последњих неколико година, јер не знам како ћу се осећати за неколико недеља, а не за годину дана. Није лако одржати тело у оптималној кондицији како бих се такмичио на највишем нивоу – додао је.

Мареј је нагласио да је последња повреда коју је имао била фрустрирајућа.

Психички сам био заиста добро и добро сам играо. Разочаран сам. Желео сам да остварим добар резултат на Вимблдону. Волим да играм на Вимблдону, на подлози на којој мислим да могу да парирам најбољим играчима. Ово дефинитивно боли – додао је Мареј.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.