Почетна / Тенис / АТП

МИНХЕН: Типсаревић избацио Томића, у другом колу свети Троицког

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у друго коло турнира у Минхену, пошто је у првом колу победио Аустралијанца Бернарда Томића са 2:1, у сетовима 5:7, 6:1, 7:6
ФОТО: АП

Типсаревић је у њиховом првом међусобном дуелу до побед дошао после два сата и осам минута игре.

Први сет данашњег меча између Типсаревића и Томића, 27. тенисера света, трајао је 52 минута, обележили су га дуги гемови и брејкови, а један више направио је Аустралијанац.

Типсаревић, 635. тенисер на АТП листи, је у десетом гему имао и три сет лопте, али је Томић успео да се одбрани, а потом и да направи брејк и у 12. гему искористи своју прву сет лопту за 1:0 у сетовима.

Други сет је, за разлику од првог, трајао само 21 минут и тада као да је на терену постојао само један тенисер. Типсаревић је два пута одузео сервис противнику, у четвртом и шестом гему, за убедљивих 6:1 и 1:1 у сетовима.

У 10. гему одлучујућег сета Томић је имао меч лопту на сервис Типсаревића, међутим, није је искористио. тај период игре окончан је у тај-брејку, који је Типсаревић добио са 7:3, направивши два мини-брејка.

Типсаревић ће у другом колу турнира у Минхену играти против Виктора Естреље Бургоса из Доминиканске Репбулике, који је јуче у првом колу елиминисао Виктора Троицког.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.