Почетна / Тенис / АТП

УС ОПЕН: Типсаревић бољи од Новаковог "џелата" са Вимблдона Кверија, Троицки од 0:2 до победе 3:2 над Алботом

Јанко Типсаревић на стару УС опена савладао Американца Сема Кверија после велике битке у четири сета, још више се мучио Виктор Троицки са Молдавцем Алботом кога је савладао после 0:2
ФОТО: Ројтерс

Јанко Типсаревић је на старту УС опена савладао Американца Сема Кверија 3:1 (7:6 (7:4), 6:7 (0:7), 6:3, 6:3) после три сата и 18 минута игре.

У првом сету повео је Јанко 5:3 после брејка у петом гему, а на 5:4 је сервирао за сет, али није искористио четири сет лопте и Квери је догурао до тај брејка. У њему је Сем повео 3:1, а онда је Јанко направио три мини брејка и са 7:4 добио тај брејк за предност 1:0 у сетовима.

У другом сету је на 4:4 Јанко изгубио сервис, али је одмах узврато брејком и дошао до тај брејка, али је у њему изгубио 0:7 за изједначење у сетовима 1:1.

У трећем сету је Јанко одмах на старту направио брејк за 1:0, а потом још један на 4:2, па иако је изгубио први сервис за сет, одмах је узвратио још једним брејком за 6:3 и нову предност у сетовима - 2:1.

У четвртом, последњем сету, виђен је само један брејк, на 4:3 га је направио Јанко, повео 5:3 и сервисом са нулом решио питање победника.

Ривал у другом колу УС опена Типсаревићу је Шпанац Пабло Карено-Буста, 39. на АТП листи.

Виктор Троицки је после два сета био на прагу елиминације, али је успео да избори пети сет и у њему тај брејк у коме је коначно савладао Молдавца Радуа Албота 3:2 (5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6 (7:5)). Meч је трајао четири и по сата.

У првом сету је Виктор на 5:6 изгубио сервис, а у другом на 0:1 што је ривалу било довољно за велику предност.

У трећем и четвртом сету је ривала Троицки брејкнуо на 5:4, а онда боље ушао у пети сет.

У петом, одлучујућем сету, Виктор је после брејка у четвртом гему повео 3:1, али је у седмом гему изгубио сервис.

Потом је на 6:5 и сервис Молдавца имао четири меч лопте, није их искористио и ушло се у тај брејк.

А, тамо је Троицки још једном био на ивици понора. Албот је повео 4:0. Виктор је са два мини брејка изједначио на 4:4, да би Албот поново повео 5:4 и имао два сервиса за победу.

Уследила су два мини брејка Виктора, а потом и одличан сервис за победу после 267 минута.

Наредни ривал му је Американац Џаред Доналдсон, који је био бољи од 12. носиоца Белгијанца Гофана.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE ANĐEO SRPSKE SLOBODE
Bravo Janko,brate moj...Teniseri, ako želite da uspijete kopirajte Janka našeg brata u Hristu.On je svoj trnoviti put započeo na hvaru ,hrvatskom mondenskom ljetovalištu.Tamo se borio sa valovima i pobijedio je.Pun snage i samopouzdanja Janko je pobijedio Kverija koji je opet ,nažalost,uništio Novaka na Vimbldonu.Bravo Janko ti si osvjetlao obraz našeg tenisa i uz veliko zalaganje i odvažnost došo si do cilja.A cilj je ponovo hvar ,pa sve tako.Hvala za tvoje bratsko reklamiranje hrvatske obale koja obožava nas Srbe.Posebno su nas obožavali za vrijeme 2 sv rata na Pagu.Molim te brate moj pravoslavni da odeš i do Paga.Hvala za sve što si uradio za Srpski narod koji te voli.Dirnuo si me tvojim gestom tako da jednostavno neznam što da radim.Kako sam pročitao ,tvoja je žena odabrala hvar ,...a ti si htio na korćulu.Čestitam tvojoj lijepoj ženi na izboru,odabrala je pravo mjesto.BLAGO ONOM KO DOVIJEKA ŽIVI,IMAO SE RAŠTA I RODITI.Tako je i sa brukom ...SRBIJA TE VOLI,...BLAGO NAMA S TOBOM.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.