Почетна / Тенис / АТП

НАШИ ТРЕНЕРИ СВЕ ЦЕЊЕНИЈИ: Троицки одабрао Пашанског

Нови тренер Виктора Троицког је Борис Пашански. Виктор је одлучио да његов друг из националног тима и некадашњи 55. тенисер света, замени Џека Ридера у његовом боксу.
ФОТО: И. Милутиновић

- Борис је четири године старији од мене, познајем га од малена, гајим према њему одређени респект, тако да ссам одлучио да он буде мој тренер у наредном периоду – казао нам је Виктор Троицки.

Да је Пашански у Викторовом тиму, само је једна од новости који ових дана круже у тениским круговима.

Друга је да Илија Бозољац, наш бивши репрезентативац, који је радио у прошлости са Николом Милојевићем, некада најбољим јуниором света и Јеленом Јанковић, почео сарадњу са најбољим босанским тенисером Дамиром Џумхуром којег стално можемо срести у Београду јер му је база у Тениском клубу „Ђукић” где тренира када је у главном граду Србије.

Поред тога, он воли да дође овде јер има одличне спаринг партнере.

Наиме, сви наши најбољи тенисери су сјајни пријатељи са њим, па користе сваки тренутак да тренирају заједно. 

Том друштву треба додати и Петра Поповића, који је сјајне успехе постизао са Андреом Петковић, Ивом Карловићем, а под чијим будним оком Филип Крајиновић игра тенис свог живота баш као и Дејана Петровића који сарађује са Ласлом Ђереом, а који је некада радо и са Новаком Ђоковићем, Јеленом Јанковић, Аном Ивановић и Иваном Јоровић.

Ни Душана Вемића не смемо да заборавимо. Дуле је дуго био део Новаковог стручног штаба, а сарађивао је и са Филипом Крајиновићем пре него што Сомборац повредио. Вемић је током прошле сезоне био тренер браће Брајан.

Немања Контић такође припада младом таласу српских тренера. Баш са њим у тиму је процветала Ана Ивановић. Контић је кратко радио са Кристином Младеновић, а ове јесени је окончао сарадњу са Иваном Јоровић, некада првом јуниорком света.

Сви они су имали запажене или мање запажене резултате као играчи, па су одлучили да играчко знање и искуство пренесу на своје пулене. Баш о том знању је причао и Троицки објашњавајући зашто је одлучио да започне сарадњу са Пашанским.

- Он је био 55. на свету, познаје тенис, велики је зналац спорта којим се бавимо. Има ту способност да проналази једноставна решења у поенима. Биће ми ово први пут да сарађујем са млађим тренером који је био професионални тенисер и надам се да ћу имати добро искуство и да ће Борис унети неку нову енергију у моју игру – закључио је Виктор.

ВТА ТУР

И на ВТА туру има неколико српских тренера који сарађују са најбољим играчицама света. Биљана Веселиновић је можда најзвучније име. Она је тренирала Александру Крунић, а сада је у стручном штабу Дарије Гаврилове.

Саша Бајин је сарађивао са Каролином Вознијацки, Викторијом Азаренком и Сереном Вилијамс.      

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Teniser
Ovo je divna vest za nas u Srbiji.Jos neka uzme za kondicionog trenera Tepavca i sve ce biti kako treba.Janko se dvoumi da uzme Jecmenicu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.