Почетна / Тенис / АТП

Сензација Кокинакиса у Мајамију, Федерер предао врх Надалу, па најавио да не игра на шљаци

Аустралијски тенисер изненађујуће је победио швајцарског аса 3:6, 6:3, 7:6 (7:4) у другом колу мастерса на Флориди и скинуо га са првог места на АТП листи
ФОТО: Бета/АП

Аустралијски тенисер Танаси Кокинакис изненађујуће је победио Роџера Федерера 3:6, 6:3, 7:6 (7:4) у другом колу мастерса у Мајамију и скинуо Швајцарца са првог места на АТП листи.

Двадесетједногодишњи тенисер, 175. на свету, направио је сензацију и дошао до највеће победе у каријери.

Федерер је изгубио велики број бодова због ране елиминације турнира на коме је бранио трофеј, па се на челну позицију враћа Шпанац Рафаел Надал.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7.972.535 долара.

Роџер Федерер, после елиминације у другом колу Мастерса у Мајамију, рекао је да је заслужено изгубио прво место на АТП листи и додао да неће учествовати на турнирима на шљаци.

- Нисам се осећао добро на терену, кретање ми није било најбоље. Осетио сам да имам шансу, али доносио сам лоше одлуке, што је мој противник искористио. Заслужио сам да изгубим прво место, ово данас је било заиста лоше.

Швајцарац је најавио да неће учествовати на турнирима на шљаци, па ни Ролан Гаросу.

- Одлучио сам да не играм сезону на шљаци. Прошле недеље нисам играо добро. Покушавам да схватим у чему је проблем, имам довољно времена - сматра Федерер.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Eto u čemu je razlika između njega Đokovića. On čovek ne igra dok ne reši gde je problem. Đoković srlja ! :-(

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.