Почетна / Тенис / АТП

Марка: Ђоковић урадио оно што Рафа и Роџер неће никад!

Светски медији не штеде комплименте на рачун Новака Ђоковића, након што је српски тенисер освајањем турнира у Синсинатију постао први играч у историји који је комплетирао „Златни мастерс”
ФОТО: Бета/АП

Најупечатљивији текст објавила је шпанска „Марка”, која констатује да је Ђоковић урадио оно што нико из његове генерације, а посебно Роџер Федерер и Рафаел Надал, тешко да могу икад.

Федерер има 37 година и недостају му Монте Карло и Рим, где уопште не игра у последње време, док Надал, који тренутно има 33 мастерса, два више од Ђоковића, нема титуле у Мајамију, Шангају и Паризу”, констатује шпански лист.

Марка истиче да ће се, ако овако настави, Србин брзо вратити на позицију број 1, као и да се нада да на предстојећем УС опену Ђоковић и Надал неће бити у истој половини жреба.

Угледна италијанска „Газета дело спорт” доноси наслов који говори сасвим довољно: „Краљ Ноле освојио све мастерсе” и посебно наглашава да је трофеј у Синсинатију освојио против Федерера, који је претходно добио свих седам финала, од чега три против Ђоковића.

Француски „Л'Екип” је кратак и јасан: „Историјски Ђоковић” и подсећа да је српски тенисер једини играч икад који у ризници трофеја има све грен слемове, све мастерсе, завршни Мастерс и Дејвис куп.

И медији у региону величају успех српског тенисера, а хрватски „Индекс” тврди да је Ђоковић апсолутни фаворит број 1 на предстојећем УС опену, где Надал брани титулу.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vili
Pa koko se to do sad gospodin Vilander nije oglasavao, koji intelektualac. Ceka neki poraz da kaze pa to je to prosjecno od Novaka.
@@???
Ljudi Nole je kralj,nisam hteo da umanjim njegov uspeh.Srce je puno kad kazu Srbija.Nego glupo je propustio godinu i jace da ne osvaja a samo ga imaz njegovom ishranom upropastio.Vratio se sampion,samo napred.
nemam pojma
Novak će uskoro, kad se Rodžer oprosti, a Nadal buge birao uglavnom zemljane terene, da postane opet broj jedan. I bilo bi lepo da se sa te pozicije oprosti za 4 sezone, sa 35 godina. Ne vidim nekog hiper talenta koji bi mogao da ga ugrozi u tom periodu. Od mlađih visoko su samo ruski Nemac, Saša Zverev i Borna Ćorić.
Che @ nemam pojma
Tu su i 2 Rusa Medvedev i Kacanov, i Grk Tsitsipas ako ne gresim. Od nasih posle Novaka OLGA DANILOVIC.
zlatec
Djokovic , ti si najbolji.Puno pozdrava od armije navijaca iz Makedonije.
???
Jeste uspeh nema sta ali Rodzer i Rafa su dosta stvari uradili sto Nole nikad nece.Tako da nesto veliko od ovoga ne treba praviti.Vazno je da je Nole opet onaj stari i da gura jos bar pet godina.
Pokojnik
Pa nece ni on nikad imati zlatni masters! haha
Coa
Rodzer ima 20 GS titula, ono sto Novak nikada nece imati!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.