Почетна / Тенис / АТП

Хуманост победила на тениском турниру познатих

Бројне познате личности наше сцене, Саво Милошевић, Дражен Далипагић, Милан Калинић, Кики Лесендрић, Маја Манџука, Јелена и Жика Зана, Јеллена, Тања Петровић, Ниггор, Ненад Јестровић, Алексадар Гајшек, Душан Борковић... – "укрстиле су рекете" у духу другарства и фер-плеја на турниру под покровитељством Спортског савеза Србије
Традиционални, 17. по реду Порше тениски турнир познатих личности завршен је на теренима Академије Типсаревић финалним мечевима у мушкој и женској конкуренцији, као и у мушком дублу.
 
У прелепом амбијенту тениске академије нашег аса на теренима Спортског центра "Олимп" на Звездари, познате личности и звезде јавне сцене Србије окупиле су се око хуманитарних циљева и помоћи онима којима је то најпотребније.
 
Бројне познате личности наше сцене, Саво Милошевић, Дражен Далипагић, Милан Калинић, Кики Лесендрић, Маја Манџука, Јелена и Жика Зана, Јеллена, Тања Петровић, Ниггор, Ненад Јестровић, Алексадар Гајшек, Душан Борковић... – "укрстиле су рекете" у духу другарства и фер-плеја на турниру под покровитељством Спортског савеза Србије.
 
Све са циљем да се на овај начин реализује хуманитарни фонд турнира, који је посвећен Удружењу "Увек са децом" за малишане са клинике за онкологију у Београду.
 
У недељу су на програму били завршне борбе за трофеје и све је почело финалом  турнира у дубл конкуренцији у којем су Марјан Вујовић и Младен Петровић савладали композитора Славконија и певача Јоцу Стефановића, резултатом 7:3.
 
Изузетном партијом наших најмлађих нада обележено је финале Атлас Мини Тенис опена, егзибициони део чинио је меч полазника Академије Типсаревић, после чега су уследила финала у женској и мушкој конкуренцији.
 
Код дама је трофеј освојила Тања Петровић победом над Јелленом са 6:5. Драматичан дуел решен је у тај брејку, а обележио га је и занимљив моменат на меч лопти за Јеллену. На централни терен комплекса ушао је пас и почео да се игра са лоптицама, то је омело нашу певачицу и Петровићева је направила историјски преокрет.
 
- Ово ми је четврто учешће, прошли пут сам дошла до финала и била друга, а сада сам освојила. Оно што је најважније јесте да смо се окупили и да ми, људи из спорта, као и остале познате личности, покажемо млађима које су праве вредности – фер-плеј, поштовање противника, жеља за победом... Много је важно да учествујемо на хуманитарном турниру овог типа на један овакав начин помогнемо онима којима је то потребно. Зато бих волела да ми је ово 100. учешће, знам да није, али смо увек ту да помогнемо - рекла је Петровићева.
 
Као да се најбоље чувало за крај, па је финале у мушкој конкуренцији било достојно много већих и квалитетнијих турнира – састали су се Саво Милошевић и Илија Белошевић. Овај кошаркашко-фудбалски дерби обиловао је сјајним потезима и квалитетним поенима, а на крају је као победник изашао један од најбољих српских играча свих времена. Резултат је на крају гласио 7:4.
 
- Мени су утисци увек били сјајни и свих претходних година када нисам побеђивао. Сада сам успео и то је још боље. Организација је била фантастична, поново бих се захвалио организаторима који сваке године превазиђу сопствене могућности, као и велики број спонзора који подржава овај догађај. Хуманитарни део целе приче и фонд за децу је нешто посебно. Нама је увек драго да помогнемо онима којима треба, а то су свакако деца - истакао је Милошевић.
 
Након турнира уследила је свечана церемонија на којој је победницима и финалистима пехаре уручио Богдан Обрадовић . Подсетимо, тениски турнир познатих одржава се већ 11 година у Београду, а овогодишње издање послужило је и да званично буде отворена академија једног од наших најбољих тенисера – Јанка Типсаревића.
 
РЕЗУЛТАТИ:
 
МУШКИ ДУБЛ: Вујовић и Петровић / Славкони и Јоца Стефановић 7:3
 
АТЛАС МИНИ ТЕНИС ОПЕН Хана Илић и Миа Ракић 10:8
 
МОТОРОЛА ЖЕНСКИ СИНГЛ : Тања Петровић / Јеллена 6:5
 
МУШКИ СИНГЛ: Саво Милошевић / Илија Белошевић 7:4
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.