Почетна / Тенис / АТП

Душан Лајовић: Ризик ми се исплатио

„Рад и упорност су кључ за успех. И то није фраза. У тенису сваке седмице имате шансу да урадите нешто велико. Али кључно је да верујеш и онда када ти не иде, као и да зграбиш шансу када ти се укаже. Мени је много драго што сам успео себи да докажем да могу да постижем врхунске резултате“
ФОТО: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Јуче око поднева се појавила информација да је Душан Лајовић одустао од учешћа на турниру у Будимпешти. И баш док смо „отварали” сајтове да проверимо зашто је 24. тенисер света одлучио да се повуче, стигла је порука: „Нисам заборавио да треба да се чујемо! Могу да причам сада.” Порука је легла као „кец на десет”.

Какав професионализам! Ни после успеха не заборављате да се јавите када се нешто договоримо? – било је прво питање финалисти Монте Карла када се са друге стрене чуло „хало”.

- Шта да вам кажем? Успех ме није променио. Возим се из Будимпеште и таман имам времена да разговарам, па рекох да искористим прилику да се чујемо – прича кроз осмех момак рођен пре 28 година у Београду.

Успех вас није променио, а да ли вам се живот променио после великог успеха?

- Јесте! Сада имам доста захтева за интервјуе. Нисам никада био оволико интересантан медијима, али оно што је ми је битно је да се ја добро осећам и да сам дао све од себе. Све ово је само последица доброг рада и вере у себе. Мада то што ми се сада сви јављају, не значи ми толико колико ми значи што су моји најближи уз мене. Породица, девојка, пријатељи. Они су били ту и када није било толико захтева за интервјуе. Хвала им на безрезервној подршци.

Како вам се сада чини недеља у Монаку?

- Осим финала, одиграо сам пет савршених мечева. А искрено, не да нисам очекивао да ћу стићи до борбе за пехар, него то нисам могао ни да замислим. Дошао сам у Монте Карло прехлађен. Био сам неспреман, пио сам антибиотике. Али мало-помало све се променило. Добио сам један, па други, трећи меч, а онда оно сјајно полуфинале против Медведева. Самопоуздање ми је било на високом нивоу.

Повратак против Медведева, када сте од 1:5 успели да стигнете до 7:5 и победе, био је спектакуларан?

- То ми је био убедљиво најтежи дуел јер нам је ветар невероватно сметао. Није био толико јак, колико је нон-стоп мењао правац. Успео сам Данилу да уђем „у главу”. Нисам желео да се предам. Знао сам да могу да преокренем, знао сам да ништа не игра боље од мене. Кључно је било то што сам веровао у себе.

Утисак је да је ваш успон почео када се за тренера ангажовали Хозеа Перласа?

- Супер се слажемо. Имао сам фазе када сам играо лоше, али тада је наша веза постајала још јача. Нисмо губили наду да смо на добром путу. Надам се да ће тако остати и сада када нам је кренуло добро.

Перлас је тренирао Карлоса Моју, Јанка Типсаревића, Фабија Фоњинија и многе друге. У чему је његов највећи квалитет?

- Сјајно је када видите да ствари које мењамо на тренинзима, функционишу и у мечевима. Био је то велики искорак у мојој каријери када сам одлучио да почнем да тренирам са њим. Драго ми је што сам уложио у себе, што сам ризиковао и  што се ризик исплатио. Бескрајно верујем Хозеу и мислим да смо награђени за сав напоран рад. Нећемо сада да станемо, већ желим да искористим овај моменат и да наставим са добрим партијама. Веровали смо да можемо да успемо и када није све текло глатко.

У чему је тајна вашег успеха?

- Рад и упорност су кључ за успех. И то није фраза. У тенису сваке седмице имате шансу да урадите нешто велико. Али кључно је да верујеш и онда када ти не иде, као и да зграбиш шансу када ти се укаже. Мени је много драго што сам успео себи да докажем да могу да постижем врхунске резултате. И јако је леп осећај када видиш да све оно у шта си годинама улагао почиње да се исплаћује. Мени ово доста тога доноси, али нема места неком високом лету. Желим као и до сада да радим. Ово је само инјекција самопоуздања која ће ми, надам се, помоћи за даљи ток сезоне.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.