Почетна / Тенис / АТП

РИМ: Федерер предао Циципасу због повреде

Одлуку о повлачењу, Федерер је донео два сата пре почетка меча
ФОТО: EPA/ETTORE FERRARI

Швајцарски тенисер Роџер Федерер предао је меч четвртфинала Мастерса у Риму Грку Стефаносу Циципасу због повреде десне ноге.

Одлуку о повлачењу, Федерер је донео два сата пре почетка меча.

Швајцарац је јуче одиграо два меча, прво је савладао Жоаа Соузу из Португала, да би потом после великог преокрета у три сета био бољи од Хрвата Борне Ћорића.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 9.243.818 евра.

Надал и Шварцман у полуфиналу мастерса у Риму

Бранилац титуле на мастерсу у Риму шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се данас у полуфинале тог турнира, пошто је победио 38. играча света, сународника Фернанда Вердаска после два сета, 6:4, 6:0.

Други тенисер света победио је после сат и 38 минута. Вердаско је повео са 2:0 и 3:1 у првом сету, али је Надал успео да преокрене и поведе у мечу. Он је затим други сет освојио за 36 минута, без изгубљеног гема и пласирао се у полуфинале.

Осмоструки шампион турнира ће у полуфиналу играти против Грка Стефаноса Циципаса, коме је Швајцарац Роџер Федерер без борбе предао меч због повреде десне ноге.

Аргентински тенисер Дијего Шварцман пласирао се данас у полуфинале мастерса у Риму, пошто је победио шестог тенисера света Кеија Нишикорија из Јапана после два сета, 6:4, 6:2.

Шварцман, 24. тенисер света, победио је после сат и 28 минута. Он је пет пута одузео сервис Нишикорију, који је направио два брејка.

Шварцман ће у полуфиналу играти против победника дуела првог носиоца Новака Ђоковића и Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра, а тај меч требало би да почне у 21 сат.

Осака предала меч, Бертенс у полуфиналу Рима

Прва тенисерка света, Јапанка Наоми Осака предала је данас четвртфинални меч турнира у Риму Холанђанки Кики Бертенс због повреде десне руке.

Јапанка је победама против Доминике Цибулкове и Михаеле Бузарнеску у Риму сачувала позицију број један на WТА листи пред Отворено првенство Француске.

Бертенс ће у полуфиналу играти против победнице четвртфинала у којем се састају Британка Џоана Конта и Чехиња Маркета Вондроушова.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bravo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.