Почетна / Тенис / АТП

Кецмановић: Било би лепо да играм против Надала! Крајиновић: Ту сам да побеђујем, веома сам мотивисан

Кецмановић је на почетку Ролан Гароса у понедељак победио Доминика Кудлу из САД са 3:2 у сетовима, Крајиновић је у понедељак после пет сетова победио Френсиса Тијафоа
ФОТО: EPA/JASON SZENES

Српски тенисер Миомир Кецмановић рекао је да се нада дуелу са Рафаелом Надалом у трећем колу Отвореног првенства Француске.

- Било би стварно лепо да играм са Надалом на централном терену, али имам још један меч до тада и надам се да ћу да наставим овако како сам и почео - рекао је Кецмановић новинарима.

Кецмановић је на почетку Ролан Гароса у понедељак победио Доминика Кудлу из САД са 3:2 у сетовима.

- Био је добар меч. Имао сам много шанси да раније завршим, испустио сам. Он је добро играо, није ми давао простора за поене. Али, некако сам успео, издржао сам - казао је Кецмановић.

Истакао је да је сада много више спреман него раније и да не очекује проблеме што се тиче физичког стања.

Противник Кецмановићу у другом колу биће Давид Гофан из Белгије, а ако прође, састаће се са победником дуела између Рафаела Надала и Јаника Мадена.

Српски тенисер Филип Крајиновић рекао је да је веома мотивисан на Отвореном првенству Француске и да му због самопоуздање много значи победа у првом колу.

- Имао сам добру тактику, знао сам да ће бити веома тешко. Неке грешке нисам смео да дозволим себи, али сам издржао и веома сам срећан што сам победио. То много значи за самопоуздање. Ту сам да побеђујем и веома сам мотивисан - рекао је Крајиновић новинарима у Паризу.

Крајиновић је у понедељак после пет сетова победио Френсиса Тијафоа у првом колу Отвореног првенства Француске.

- Веровао сам да имам шансу. Он је изванредан таленат и добар играч, што је показао резултатима. Дао сам му ветар у леђа са неким промашеним зицерима, ту сам незадовољан - казао је Крајиновић.

Противник у наредној рунди Ролан Гароса биће му Роберто Карбаљес Баена из Шпаније, за кога је рекао да га веома добро познаје, да је захтеван играч и да ће бити веома напорно.

- Нисам се превише уморио. Спреман сам за следеће мечеве. Добио сам много на самопоуздању јер сам потпуно здрав након много проблема са повредама. Никад боља година. Волим да се борим, да покажем да могу. Гренд слемови су зато посебни - навео је Крајиновић.

Најавио је да ће смањити број турнира и да ће узимати дуже одморе јер, како је рекао, "не мора више ништа" и више "ужива у свему овоме".

- Више не притискам и себе терам да морам. Не морам. Преломио сам у глави. Више уживам и нигде не журим. Направио сам план да играм мање турнире и играо сам три финала, једно освојио. Све иде и више него што смо планирали - рекао је Филип Крајиновић.

Наредни меч на Ролан Гаросу играће у среду.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.