Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић: Услови? Не знам да ли сам ово доживео у животу... Много се више пажње усмерава на вредност карте, него како се играчи осећају

Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале Отвореног првенства Француске, пошто је данас изгубио од Аустријанца Доминика Тима са 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7
ФОТО: EPA/JULIEN DE ROSA

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас, након пораза у полуфиналу Ролан Гароса од Доминика Тима, да је Аустријанац играо сјајно, посебно у важним моментима, али и истакао да су услови за игру били немогући.

- Честитам Доминику. Играо је сјајно, посебно у важним тренуцима. Имао је неколико добрих слајсова и пасинг шотова. Успео је да убаци једну лоптицу више у терен на крају меча - рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале Отвореног првенства Француске, пошто је данас изгубио од Аустријанца Доминика Тима са 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7.

- Било је лакше играти форхенде уз ветар с једне стране током целог меча. Кад смо се последњи пут вратили на терен било је мање ветра, и то је била велика предност јер је играо са те стране... Честитам му, игра сјајан тенис, показао је зашто је један од најбољих на свету и желим му срећу у финалу - навео је Ђоковић.

Српски тенисер је навео и да није имао ни среће.

- Водио сам 30:0 и направио сам двоструку сервис грешку, што га је вратило у меч. Да, то је био кључан гем. Ту је и последњи гем на мечу када је било 30:15. Све заслуге иду Тиму. Играо је праве ударце и избацио ме и комфорне позиције на терену и онда је могао да избори меч лопту и заврши винером - рекао је Ђоковић. - Не мислим да сам много тога урадио погрешно током целог турнира. Овај меч би свакако био тежак јер је Доминик фантастичан на шљаци. У оваквим мечевима један или два поена одлучују победника.

Победа немачког дубла на Ролан Гаросу

Немачки тенисери Кевин Кравиц и Андреас Мајс освојили су данас титулу на Отвореном првенству Француске у конкуренцији дублова.

Они су у финалу победили домаћи дубл Жереми Шарди/Фабрис Мартен са 6:2, 7:6 после 85 минута игре.

Кравиц и Мајс су постали први немачки дубл у историји који је освојио гренд слем титулу.

Њих двојица су у данашњем финалу освојила 81 одсто поена на први сервис и нису се суочили ни са једном брејк приликом. У првом сету су, уз два брејка, повели са 4:0 и потом лако привели сет крају, док је други сет решен у тај-брејку који су Немци добили са 7:3.

Ђоковић је током овог полуфинала често излазио на мрежу више него обично, па је новинаре занимало да ли је то био део тактике.

- Не знам, право да вам кажем, шта је тактика у оваквим условима, поготово јуче. То је стварно преживљавање, убацити једну лопту више од противника у терен и пронаћи начин да добијеш поен. Услови... Не знам да ли сам ово доживео у животу. Јесам једном против Ферера, мислим да је било полуфинале Ју Ес Опена. Ови услови су стварно... На шљаци ово нисам доживео никада.

Он је честитао Тиму који је, како је навео, успео да остане „психички снажан, тврд, стабилан”.

- Када је било потребно он је убацио лопту онако како је требало у терен са пуно спина и ротације. У последњем гему сам имао неколико предности кад сам изгубио меч. Убацивао сам све прве сервисе, а он је све некако враћао са дубоким спином и ротацијом и избацивао ме потпуно са терена - рекао је Ђоковић. - Био сам близу, узимајући у обзир да сам био у заостатку цео меч. Успео сам да се вратим. И данас, кад смо први пут изашли на терен, играо сам добро и сад овај последњи прекид... Нажалост, неколико грешака у кључним тренуцима... Он је завршио са винером, свака част - додао је најбољи тенисер света.

Питања новинара углавном су се односила на лоше временске услове за игру, а Ђоковић је истакао да се мора узети у обзир и величина турнира.

- За њих је одлагање меча за један дан огроман трошак. Ту има више бизниса него спорта и оног што желе играчи и што је добро само за игру. То очигледно није приоритет, не само у тенису, већ у свим спортовима. Много се више пажње усмерава на вредност карте, него како се играчи осећају на терену. Али, добро... То је тако како јесте. Ја прихватам то, морам да прихватим, део сам спорта који волим.

Он након тога више није желео да говори о условима.

- Тек сам дошао са терена... Разочаран сам, боли пораз, поготово против топ играча у завршници једног гренд слема. Штета. Све што сам рекао о условима, рекао сам. Мислим да би било сувишно више причати о томе. Вероватно ће да ми се набаце на грбачу - зашто сам рекао ово или оно. То ми стално у каријери дешава, тако да је боље да овде завршим - казао је Ђоковић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Yugo
Nole. Uslovi za igru su bili isti I za tima. Ali I pored svega bices upamcen kao Teniser koji je osvojio sve. A to su sva cetiri GS I sve masterse. Ono drugo ide Federeru -najvise GS I Nadalu nakvise mastersa ( Oni su shoje dobili na svojoj pidlozi, ti si bio perfektan na svakoj of sljaci fo parketa). Ne znam Ni Sam kako bih voleo da gresim, pa da sve ovo zajebes. Pozdrav.
Gari
Ima i dosta do tebe, nije igra tvoja ni blizu one od pre nekoliko godina i sada je svako i sve krivo, ali malo krvi,napada,srca, a ne odbrana,ziheraški i čekanje da on pogreši, prvi iole jači protivnik i kraj... sutra Nadal će ga počistiti kao pod!
pomilki me...
JUUUUU, pametnog li komentara!?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.