Почетна / Тенис / АТП

Виктор Троицки без вајлд карте за Вимблдон: Да се уозбиљим и пробудим

– Играћу и тамо Њупорт на трави. Мислим да доста добро играм на најбржој подлози – истакао је Троицки
ФОТО: М. Бабић

Ако смо нешто научили из комуникације коју имамо са Виктором Троицким већ годинама, то је онда искреност са којом некада 12. тенисер света приступа сваком разговору.

Без много околишања ствари назива правим именом. Њему нема потребе постављати питања „завијена у целофан”, врло директно одговара на свако, а неретко каже и више од онога што очекујемо да чујемо. 

Чим смо завршили неформални део разговора, Виктор није ни сачекао прво питање, већ је као из топа испалио:

Ево, малопре сам сазнао да нисам добио вајлд карту за Вимблдон, тако да и ове године прескачем то такмичење. Претходне две нисам играо због повреде, сада зато што немам ранг – рекао је 193. на свету.

Уследило је логично прво питање, и шта сада?

Ништа, Анталија АТП квалификације, па идем у Америку.

Тако рано у Америку? – прекидамо га.

Играћу и тамо Њупорт на трави. Мислим да доста добро играм на најбржој подлози. Одиграо сам финале у Сурбитону, кренуло је мало на боље. Мислим да бих могао да направим добре резултате. После траве следе турнири на бетону у Америци.

А онда је уследила мала рекапитулација догађаја из прве половине 2019. у којој је Виктор више играо на челинџерима него на АТП турнирима.

Баш ми је било тешко у првих шест месеци. Учествовао сам на неким мањим турнирима, а уопште нисам био мотивисан да играм на њима. Нисам имао фокус, мотивацију. Било је лоше, то говоре и моји резултати, ранг. Али сада осећам да се полако ствари поправљају. Јачи сам и психолошки и физички...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sole
Truba Dragačeva i smetalo Djokoviću, mani se Nole ovih luzera dok traje karijera, posle opušteno...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.