Почетна / Тенис / АТП

За новинаре све у пола цене

Продавница сувенира Ју-Ес опена никада није имала више производа и никада није била скупља
ФОТО: В. Тодоровић

Није Ју-Ес опен само тенис. Далеко од тога. Све је у Њујорку подређено томе да свако ко уђе у комплекс има потпун угођај. Храна, пиће, забава су буквално на сваком ћошку. И све то наравно кошта.

Један од великих извора прихода последњег грен слема у сезони су сувенири. Од девет часова ујутро три велике продавнице су отворене. И увек је прометно у њима. Оно што је приметно је да је много већи избор артикла и да су цене отишле горе у односу на претходне године. И то значајно.

Најобичнија мајица са малим логом Ју-Ес опена је 30 долара. Исту цену има и она на којој стоји знак и испод тога „прајд“ у дугиним бојама. Поло мајице са крагном су наравно драстично скупље. Од 86 до 96 зелених новчаница. Избор величина и боја је огроман. Исто тако и женска мајица без рукава може да се купи за 86 долара.

И цене дуксева су различите. У зависности колико је материјала утрошено. Најјефтинији су само 65, док се цена најскупљших долази и до 120 долара. Посебно је био интересантан прслук. Плави сасвим обичан. Очекујете да је између 50 и 60 долара. Грешка. Цена је спектакуларних 220 долара. Када то видите схватите да после тога више ништа није скупо. Онда је издвојити 250 долара за јакну сасвим нормално.

Оно што се према речима продаваца најбоље продаје су качкети. Избор је огроман, у свим бојама и цена је јединствена. Износи 30 долара. У једном посебном делу налазе се ситније ствари. Чаше коштају 14, а флаше за воду 20 долара. Велики пешкир се продаје за 30 зелених новчаница.

Посебан одељак је предвиђен за децу. Мајице су 24 долара, а дуксеви се продају за 50 долара. У понуди су и дечји пешкири за 20 долара, а за најмлађе се продају лутке са знаком Ју-Ес опена за 50 долара.

Суштина је да свако ко уђе у радњу изађе са пуном кесом. Ако је износ већи од 200 долара онда се добија попуст од 10 посто. Када се зна да у комлексу дневно буде близу 70.000 људи и ако само половина купи макар једну ствар јасно је да цифра на дневном нивоу само од сувенира више од милион долара. А сигурно је много већа.

За америчке услове то је потпуно нормално. За српски џеп још увек није.

Новинари на Ју-Ес опену имају једну погодност за коју мало навијача зна. Два сата после завршетка мушког финала све цене буду снижене за 50 посто. С обзиром да гледаоци врло брзо напусте стадион, на крају дану у комплексу остају само представници медија, који могу да искористе попуст и за релативно прихватљиву сумо дођу до сувенира које желе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.