Почетна / Тенис / АТП

Горан Иванишевић: Ђоковић ће још више да гризе у 2020. години

Припреме за нову сезону почињу 9. јануара у Монте Карлу 0 Први турнир у Абу Дабију
ФОТО: Твиетр

Новак Ђоковић је у финишу 2019. изгубио прво место на светској листи, сезону је завршио на другој позицији, али ако неко мисли да је то почетак његовог пада, много се вара.

Ноле ће још више да гризе у 2020, јер је изгубио број 1 – истакао је Горан Иванишевић на конференцији за медије у Загребу.

Бивши шампион Вимблдона, а сада тренер најбољег српског спортисте свих времена, потом је открио Ђоковићев план припрема за наредну сезону.

Са тренинзима почињемо 9. децембра у Монте Карлу, а 16. идемо на егзибицију у Абу Дабију. Потом смо до Божића у Дубаију, када Маријан Вајда преузима главну улогу и са Новаком иде у Аустралију.

Иванишевић открива да у наредној сезони неће бити преклапања дужности са Словаком.

Новак хоће да са њим буде само један тренер. Зато смо се Маријан и ја договорили да он буде на Аустралијском опену и на Ролан Гаросу а ја на Вимблдону и на Ју-Ес опену. Слична подела ће бити и на осталим такмичењима. Ја ћу бити и у Мелбурну, али због ветеранског турнира на коме волим да учествујем.

Иванишевић и Ђоковић су сарадњу почели на Вимблдону, који се завршио епским тријумфом нашег аса.

Очекивања су увек велика и тако ће и бити у наредној сезони – истакао је Сплићанин.

За Новака је понекад и пораз у финалу неуспех.

Иванишевић је навео и ко ће бити највеће претње од младих тенисера.

Медведев се показао најнезгоднијим, а атомски тенис играју и Циципас и Шаповалов. Ту су и Ћорић, Зверев, Тим, Рубљов, Хачанов. Велика тројка ће имати шта да покаже и догодине али биће и бљескова младих.

Истиче да му рад са Ђоковићем доноси велико задовољство. Поготово у поређењу са претходним пуленима.

Са Чилићем је најважније било да му поправим сервис јер тенисер висок 1,98 мора боље да сервира. Када је Федерер једном рекао да га нико није добио са таквом лакоћом као Марин и да му је његов тенис био пребрз, то је био велики комплимент за мене. Са Бердихом сам радио када је био на заласку каријере и шта год бих му рекао, он би одговорио да то не може да уради. Најкомпликованији је био Раонић са којим није било комуникације. Као зид, никада нисам знао да ли ме је уопште чуо. Био му је потребнији психијатар него тренер.

Са Новаком је друга прича.

Помаже и то што смо сличног менталитета и што говоримо исти језик. Није увек лако изразити се на енглеском. Он је перфекционист, увек жели да прича, тражи савет, и даље жели да напредује.

Играо је на недавном мастерсу за легенде у Лондону.

Истамбурали су ме Ферер, Багдатис и Хас, али волим то дружење – истакао је.

Посебно задовољство је био меч са Ферером, као да играте Плејстејшн. Свака лоптица се врати.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Zar ne vidiš da tvoj pad počinje od momenta kada si otpočeo saradnju sa ovim baksuzom. Kao on ti želi sreću, a ustvari ti podmeće kajle. :-(

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.