Почетна / Тенис / АТП

АТП КУП: Ђоковић и Троицки бољи у дублу за коначну победу над Француском (ВИДЕО)

Србија се налази на првом месту Групе А, док су иза ње селекције Француске, Јужне Африке и Чилеа, с којим ће изабраници Ненада Зимоњића играти у следећем колу
ФОТО: БЕТА/АП

Тениска репрезентација Србије остварила је победу над селекцијом Француске после одлучујућег дубл меча у којем су Новак Ђоковић и Виктор Троицки победили Николаса Маута и Едуарда Роже-Васелена са 2:1 (6:3, 6:7, 10:3).

Меч је трајао сат времена и 44 минута.

Уз два брејка, српски тенисери су лако освојили први сет, али је у другом уследила знатно неизвеснија борба.

Успели су Французи кроз тај-брејк да дођу до изједначења, те је питање победника решено у трећем сету.

Били су убедљиви српски тенисери и са 10:3 остварили победу.

Србија се налази на првом месту Групе А, док су иза ње селекције Француске, Јужне Африке и Чилеа, с којим ће изабраници Ненада Зимоњића играти у следећем колу.

У првом мечу Душан Лајовић је поражен од Беное Пера са 1:2 (2:6, 7:6, 4:6).

Меч је трајао два сата и осам минута.

Српски тенисер је већ на старту меча изгубио гем на свој сервис, те је Француз врло брзо повео с 3:1. Следећа два гема донела су по брејк на обе стране, али Лајовић није успео да се у потпуности врати у овај сет.

На исти начин отворен је и други сет, имао је француски играч од предност од 5:3, али је Лајовић успео да добије гем на свој сервис, а потом и без изгубљеног поена узврати брејком.

У 11. гему Србин је искористио другу брејк лопту и први пут повео у овом сету с 6:5. Ипак, успео је француски тенисер да дође до изједначења и тај-брејка.

Лајовић је у тај-брејку спасио једну меч лопту, стигао и до 6:6, а потом и искористио сет лопту на сервис Француза и стигао до изједначења и трећег сета.

У трећем сету оба тенисера била су сигурна на свој сервис, те није било веће предности од једног гема.

При резултату 5:4 у корист Француза сервирао је Лајовић и после велике борбе и изједначења 40:40 изгубио гем на свој сервис, те је Пер донео прву победу Француској.

 

У другом мечу Новак Ђоковић је победио Гаела Монфиса са 2:0 (6:3, 6:2).

Меч је трајао сат времена и 32 минута.

Половина првог сета протекла је у изједначеној игри двојице тенисера, а до првог брејка стигао је Ђоковић, који је повео с 4:2.

Без великих проблема успео је у наставку да сачува своју предност, а током читавог сета српски тенисер успео је да спаси чак седам брејк лопти.

Други сет донео је велику борбу у прва два гема, али је с два везана брејка у наставку Ђоковић стигао до предности од 4:1.

До краја дуела српски тенисер је контролисао игру и уз само један изгубљен гем успео да тријумфује.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

neko iz mase
Nzm koliko su ljudi u Srbiji ispratili današnje mečeve sa Francuzima,i to iz razloga što rts očigledno ima "pametnijih"posla nego da prenosi mečeve naše teniske reprezentacije koju predvodi čovek koji je proglašen sportistom decenije u stravično jakoj konkurenciji najvećih aseva iz svih sportova(to što rts prenosi odbojkaške kvalifikacije iz Berlina,na kojima,uzgred budi rečeno naši odbojkaši neće izboriti vizu za Tokio im uopšte nije opravdanje jer imaju 2 kanala).Elem,današnji dan,nakon Ducijevog poraza je u mnogome podsećao na onaj prelepi 05.12.2010.u Areni,jer kao i tada,najpre je No1e slistio svoju redovnu mušteriju Monfilsa za izjednačenje,a onda je,u odlučujućem meču na scenu stupio Vića(s tim što je danas igrao dubl zajedno sa Novakom,dok je onomad igrao singl i odigrao vrvt svoj najbolji meč u karijeri kojim je Srbiji doneo titulu svetskih prvaka,toliko željenu Salataru).I za kraj moram da istaknem sramotno,necivilizacijsko ponašanje Benoe Pairea tokom meča sa Ducijem...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.