Почетна / Тенис / АТП

Сјајни Ђоковић и Троицки у фудбалској атмосфери донели Србији АТП куп

У одлучујућем дубл мечу у Сиднеју Новак и Виктор бољи од Лопеза и Карења-Бусте 6:3, 6:4
ФОТО: EPA/CRAIG GOLDING, MARK EVANS

Србија је освојила АТП куп после 75 минута дубл битке у Сиднеју, Новак Ђоковић и Виктор Троицки победили су Фелисијана Лопеза и Пабла Карења Бусту 2:0 (6:3, 6:4). У финалу Србија - Шпанија 2:1.

А, све је почело Викторовим закуцавањем лоптице у мрежу и брејком у корист Шпанаца на старту, али је средином првог сета српским тим нанизао седам узастопно освојених гемова.

Тешко је и описати атмосферу која је владала у Сиднеју, и то више од сат времена после поноћи.

Прво издање овог такмичења, са 24 тима, нашло се у рукама Лајовића, Ћаћића, Троицког, Милојевића, Ђоковића и селектора Зимоњића.

Орило се ареном "ја те волим, ја те волим Србијо"!

Новак је добио свих осам мечева на турниру (шест у синглу и два у дублу), а кључни је, чини се, био у финалу против Рафаела Надала када је изједначио на 1:1.

- Овога ћу се сећати до краја живота. Срећан сам за каријеру коју имам, али борити се за државу са најбољим пријатељима, то ни са чим не може да се мери - рекао је Новак.

- Хвала целом тиму, без њих не бисмо успели. Навијачи су нам много помогли. Хвала вам бре Срби! Идемо! - узвикнуо је Виктор.

- Душан је играо најбољи тенис на бетону икада. Ајмо сви, Дуле, Дуле... Диван момак, толико је допринео - додао је Новак.

- Неколико чланова тима, Јанко, Кецман, Филип, Ђере, нису овде са нама, али су део тима - нагласио је Виктор.

На крају се Ђоковић и нашалио обративши се публици:

- Виктор мора да спава, али ја сам спреман ако хоћете да правите журку.

Од асова одсервираних на турниру донирано је 132.200 долара за настрадале у пожарима у Аустралији.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Bravo . Velikani svetskog sporta. A sad polako u igracku penziju i u trenere da ucite meke nove klince ili uzivajte na nekom pustom ostrvu daleko od turnira putovanja i medija. Sretno
JEDNOM SRBIN SRBIN DOVJEKA
Đeste zeleni miševi montenegra.Ovu titulu vam posvećujemo kao našem najvećem neprijatelju.BRAVO SRBIJO BRAVO NOVAČE.Aždaja je zelena uvjek na ikonama svetog Đorđa.I montenegrinski miševi su zeleni zato ih moramo uništiti u sportu.Kukajte jadovi montenegrinski konvertitski.Nikada nećete imati ni 1000 dio Srpskih medalja.BRAVO ZA SRPSKI TENIS.
Majo
No 1,bice najbolji svih vremena, samo da ga zdravlje posluzi! Hvala bogu, najmladji je od svo trojice velicanstvenih!
los penzos 47
To ,carevi planete!OVDE PRESTAJU KLUBAŠTVA,OVDE SU NAM NAŠI U AUSTRALIJI OTKRILI ,ŠTA JE SRBIJA!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.