Почетна / Тенис / АТП

Мекинро: Ноле ће надмашити Роџера

Џон Мекинро уверен да Ђоковић на Мелбурн долази као главни фаворит и за титулу и за статус најбољих свих времена
ФОТО: ЕПА/М. Трецини

Легендарни Џон Мекинро, пред старт Аустралијског опена, не крије да је уверен да ће Новак Ђоковић постати рекордер по броју освојених грен слем титула. Тренутно на листи по броју највећих трофеја води Федерер (20), следи Надал (19), док наш ас има 16 пехара.

- Да морам да се кладим, вероватно бих изабрао Новака као тенисера који ће бити рекордер по броју највећих пехара – каже Американац који у Мелбурну коментарише мечеве за Еурспорт. - Ако остане здрав, има велике шансе да освоји још неколико грен слемова, сваке сезоне по два или три. Сад, питање је хоће ли Роџер успети да узме још један слем, односно да ли ће неко успети да савлада Надала на Гаросу. Верујем да ће Рафа свакако придодати још неки трофеј из Париза, најмање још један, и можда ће да уради нешто велико још негде, па и он има прилику да прескочи Федерера.

Наравно, Мекинро је уверен да ће Ђоковић потеру за Федерером наставити већ на Род Лејвер арени.

- Новак је фаворит, мора да буде. Момци из врха су легенде, али мислим да би било узбудљиво да видимо и неког млађег момка да се пробије у саму завршницу. Мислим да је Медведев најближи томе, чини се да је добио самопоуздање и можда може да угрози најбоље. Укључујучи и Новака, који је освојио турнир чак седам пута и коме неће бити лако да настави са шампионском традицијом.

Само да буде здрав

И Мекинро сматра да би Новакова највећа препрека до осме титуле на Род Лејвер арени могла да буде евентуална повреда.

 - Физичко стање би могло да буде његов највећи изазов. Претпостављам да је здрав, видео сам га онда на Ју-Ес опену где се повукао и мучио, имао је неких проблема, али претпостављам да је сада у реду. Са друге стране, када је неко тако добро припремљен и чврст као што је он сада, врло је мало играча који могу да га победе. Зато ми је изузетно тешко да замислим да Новак не дође до саме завршнице, осим ако се не појави неки физички проблем као пре неколико година и прошле године у Њујорку. Ђоковић је чврст, он је као зид - закључује Мекинро.

Велики Новаков адут је самопоуздање које је додатно учвршћено освајањем АТП Купа.

- Он се осећа веома пријатно у Аустралији. Добро се припрема за турнир, а очигледно је да не можеш имати овакву врсту успеха без самопоуздања. Мислим да је било сјајно за његову земљу то што је недавно био део тима који је освојио АТП куп, што се дружио са пријатељима и саиграчима, али не мислим да ће тај успех битно утицати на то да ли ће освојити Аустралијски опен или не.

Мекинро је уверен да, ако дође до меча Ђоковић - Надал у Мелбурну, слика на терену неће бити као на прошлогодишњем финалу.

- Новак је прошле године у Мелбурну одиграо један од најбољих мечева икада против Рафе, а и терен му овде више одговара него Надалу. Ђоковић је имао доста успеха на брзим подлогама, освојио је Ју-Ес опен и Вимблдон више пута, и мислим да је хардкорт његова територија. Притом, у Мелбурну има велики број навијача и овде се осећа добро, пријатно, боље него на другим слемовима. То га подиже и мотивише. Са друге стране, Рафа више воли спору подлогу, шљаку, тако да је то велика предност за Србина.

Његово мишљење је да Надал не може да понови тако слабу игру.

- Надал је до финала АТП купа у Сиднеју играо одлично, деловало је да је био добро припремљен, али одједном као да му је то било превише. Сигуран сам да његов тим разрађује стратегију и не брине због тога сада. У овом тренутку фокус им је био да се што боље припреме, али када дође време, сигуран сам да ће им бити задатак да покушају да буду још бољи на терену.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.