Почетна / Тенис / АТП

Лајовић: Биће ово најбоља година српског тениса

Са Лајовићем у тиму, Србија је у Бризбејну и Сиднеју много лакше завршавала посао, што је умањивало и терет који је Ђоковић носио на плећима
ФОТО: ЕПА/М. Еванс

Новак Ђоковић је добио све мечеве на АТП купу и обезбедио титулу, али јунак овог такмичења је био Душан Лајовић. Никада тренутно други српски рекет није играо тако добро, сламао противнике у трилерима, доносио поене нашој репрезентацији.

Са Лајовићем у тиму, Србија је у Бризбејну и Сиднеју много лакше завршавала посао, што је умањивало и терет који је Ђоковић носио на плећима.

Али, АТП куп је готов, сада је ред на Аустралијски опен. На питање да процени своје противнике, Дуци се осврће само на првога. Ђоковића са којим би могао да укрсти рекете у осмини финала, још не помиње. Лајовић је већ прекаљени професионалац, зна да се тако далеко не сме ићи.

- Играм са Британцем Едмундом. Тежак противник за прво коло, али имао сам довољно мечева пред Аустралијски опен што је добра ствар.

Како вам делује ваздух у Мелбурну, да ли смета дим?

- Нисам довољно времена провео овде да бих рекао тачно какво је стање али у Бризбејну и Сиднеју је било подношљиво

Колико вам значи успех на АТП купу?

- Невероватан, један од највећих јер је турнир у рангу 750. По играчима, као и по мојој игри на тврдој подлози, веома сам задовољан. Најбољи старт сезоне у мојој каријери

Освојили смо Дејвис куп, АТП куп, два пута Светски куп у Диселдорфу, у чему је тајна српских тимских успеха?

- У доброј енергији и атмсофери у тиму и пре свега пријатељству. Овог пута и у српским навијачима у Бризбејну и Сиднеју. Дошли су у огромном броју и нико од нас није очекивао такву подршку. Током целог турнира они су били додатни играч. Надам се да ће у Мелбурну такође доћи да нас подрже у сличном броју. Ово је једна од најбољих атмосфера у којима сам играо тенис.

Да ли очекујете да ово буде преломно за вашу каријеру као што је тријумф у Дејвис купу 2010. био за остале?

- Надам се да то може да буде преломно али је права ствар што сам на добром путу и што верујем у своју игру и верујем да имам још пуно простора за напредак. Верујем и у свој тим којим ми помаже да схватим неке ствари на терену, како, зашто и на чему треба да радим.

Близу сте топ 20. Када реално можете тамо?

- Ја се надам да ћу успети. Добро сам кренуо, верујем да ћу и то остварити.

Може ли ово да буде најбоља година српског тениса?

- И ја се надам томе. Да ће ово бити најбоља година српског тениса – задовољно је истакао Лајовић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.