БИЉНА ХРАНА, А НЕ РОШТИЉ - Ђоковић: Много је сумњи и знакова питања у вези такве исхране
У питању су и етички разлози, свестан сам шта се све дешава у животињском свету, покоља животиња и слично – наводи Новак
.jpg)
Новак Ђоковић се осврнуо и на свој начин исхране као и на заблуде да греши што се не храни роштиљом и сличним облицима хране од меса.
- Веома сам задовољан што је моја исхрана заснована на биљкама већ 4,5 године. Било је много критика на тај рачун, јер људи нису знали да је то могуће. Много је сумњи и знакова питања у вези такве исхране. Прошао сам кроз различите фазе како бих се адаптирао на такав начин исхране, јер је то више стил живота него сам избор хране.
Потом је то објаснио.
- У питању су и етички разлози, свестан сам шта се све дешава у животињском свету, покоља животиња и слично. Постоји и велики ударац на климатске промене, чега већина људи није свесна. Надам се да могу да инспиришем и остале атлете да је могуће јести храну биљног порекла и брзо се опоравити од напора, бити јак, имати мишиће. Ја нисам дизач тегова али имам оптимални баланс између снаге, моћи и брзине. И ништа ми не недостаје, такво је бар моје искуство.