Почетна / Тенис / АТП

АО: Сандгрен елиминисао Фоњинија, Федерер после четири сета у четвртфиналу

Швајцарски тенисер пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас победио Мађара Мартина Фучовича с 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2)
ФОТО: EPA/ROMAN PILIPEY

Амерички тенисер Тенис Сандгрен остварио је пласман у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије пошто је данас победио Италијана Фабија Фоњинија с 3:1 (7:6, 7:5, 6:7, 6:4).

Меч је трајао три сата и 26 минута.

Први сет био је врло неизвестан, а Сандгрен је тек у последњем гему стигао до брејка и предности од 1:0.

Други сет отворио је Американац серијом од 4:0, али је Фоњини успео да консолидује своју игру и уз два ри-брејка стигне до 4:4. Ипак, успео је Сандгрен да приведе сет крају у свој корист и дође до 2:0 у сетовима.

Трећи сет решен је у тај-брејку, у којем се боље снашао Италијан, те смањио заостатак у сетовима.

Није више од тога могао Фоњини, пошто је Американац уз само један брејк успео да дође до меч лопте и победе од 3:1.

У следећем колу Сандгрен ће играти против  Роџера Федерера.

Швајцарски тенисер пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас победио Мађара Мартина Фучовича с 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Меч је трајао два сата и 13 минута.

Први сет отворен је изједначеном игром обојице тенисера, али је Фучович први стигао до брејка, што је било довољно да поведе с 1:0 у сетовима.

Потпуно другачија слика виђена је у другом сету. Швајцарац је уз брејк повео с 3:0, да би Мађар успео да дође до само једног гема. Још једном је Федерер одузео сервис свом ривалу и на крају добио сет с 6:1.

У истом ритму наставио је Швајцарац и у трећем сету, те уз два брејка повео с 4:0. До краја сета препустио је Фучовичу само два гема, те још једном убедљиво славио.

Игра мађарског тенисера је знатно опала у односу на први сет, па је Федерер и у четвртом делу игре био врло убедљив.

Уз два брејка дошао је до прилике да сервира за победу, а потом и искористио трећу меч лопту.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.