Почетна / Тенис / АТП

Маљковић: Како сам у Сплиту први пут чуо за Новака…

Истакао је и да је у ОКС већ три године све подређено припремама спортиста за ОИ у Токију
ФОТО: Бета/АП

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је данас да је тенисер Новак Ђоковић пример како би један врхунски спортиста требало да се понаша и открио како је за њега први пут чуо у Сплиту још 2005. године.

- Био сам у Сплиту, послом, као бивши тренер Југопластике а време сам проводио и на тениским теренима. Једном приликом долазим тамо, седи ‘шарено’ друштво, велики фудбалери Шурјак, Буљан, Џони, кошаркаши Јерков и Шолман, секретар клуба Билић, Иванишевић отац и син, исто се отац зове Срђан. И ја питам, је ли Сплићани, шта има ново. И каже ми Срђан, ‘има ново, ви у Београду имате једног мулца, биће број 1’. То ми каже Срђан, ја питам Горана, који је иначе долазио и код мене у Барселону кад је путовао, каже јесте. Ја га питам шта га одваја од других, а он ми покаже на главу - испричао је Маљковић.

Он је у емисији „Седмица“ Радио Београда истакао и да је Новак Ђоковић апсолутни феномен и као спортиста и као човек.

- Да ли сте га икад ухватили или у тужним и срећним тренуцима да погреши, старији човек од њега би погрешио, дао неку нерезонску изјаву, али он никада. Све што је рекао, то је фантастично и може да уђе у уџбенике како се понаша један врхунски човек и спортиста. Имам обећање од његове маме, срели смо се недавно у Паризу, ишли смо заједно у Марбељу, разговарали смо и доћи ће овде у ОКС да прими пехар јер је једно седам-осам пута прогласен за најбољхег спортисту - рекао је Маљковић.

Истакао је и да је у ОКС већ три године све подређено припремама спортиста за ОИ у Токију.

- Имамо велико разумевање Владе, посебно председника (Србије Александра) Вучиха, који је својим челичним ангажовањем учинио све да наши спортисти имају најбоље услове за припреме за Токио. Верујем да ћемо имати око 90 или 100 спортиста у тиму за Токио - рекао је председник ОКС-а.

Легендардни кошаркашки тренер прокоментарисао је и ситуацију са минулог Мундобаскета кад Никола Јокић није хтео да даје изјаве новинарима.

- Никола је добар момак, слабо га познајем, али он је из једне узорне фамилије, мора да га је неко наљутио, али у принципу сви спортисти треба да разговарају. Ја сам био на многим конферецијама, сећам се једне после МцДоналдс турнира у Паризу, Ришар Даукири, Фил Џексон, Мајкл Џордан и ја. Ту се долази, даје се 10 минута и на 10 и један секунд се прекида. У Реалу и Барселони играчи увек морају да говоре, нема избора - истакао је Маљковић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Гробар
Ех да си остао у Сплиту свима би нам лепше било.
lazar matić
- Baš tako.
vrg
mnogo je pametan maljkovic sada, posle 17 gs titula.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.