Почетна / Тенис / АТП

Матс Виландер: Само је корона могла да заустави Новака

Ђоковић је био у фантастичном залету са 21 узастопном победом још од новембра – подсећа Швеђанин 0 Роџеру и Серени време више није савезник
ФОТО: М. Рашић

Отказивање Вимблдона, одлагање Ролан Гароса, неизвесност шта ће бити са Ју-Ес опеном, али и целом тениском сезоном…

У недоставку великих турнира и епских мечева, анализе овакве ситуације изазивају разне коментаре. Једна од најчешћих тема је коме оваква тортура вируса корона највише штети, а коме најмање.

Апсолутни консензус је у само једној тачки – свима много штети. Матс Виландер нема дилеме ко највише има за чиме да жали.

- Само је корона могла да заустави Новака, у таквом је залету био – у интервјуу француском “Лекипу” објашњава Швеђанин, иначе коментатор Еуроспорта који често изазива жестоке реакције навијача нашег аса, али и других тенисера.

Виландер ову своју тезу поткрепљује подсећањем да је Ђоковић непоражен још од Дејвис купа прошлог новембра, да је добио последњих 21 меч, да је победио у свих 18 су-срета у 2020. и да је у прва два месеца сезоне освојио три титуле, АТП куп, Аустралијски опен и Дубаи.

- Новак је заиста највећа жртва вируса. Ужасно је то што се дешава у свету, као и што се све то пресликава на тенис. До почетка ове пандемије нико није могао да га заустави.

Виландер за велике губитнике проглашава и Роџера Федерера и Серену Вилијемс.

- Они су у годинама када немају много времена. Ко зна колико ће још имати прилика да играју на великим турнирима, а самим тим и ко зна колико ћемо ми имати прилика да их гледамо. Све их је мање. Ни Роџеру ни Серени време више није савезник.

Додуше, Швајцарац можда и није толики губитник, мада се одлагањем Вимблдона и то мења.

- Једини који су колико толико могли да нађу позитиван излаз из прекида сезоне су повређени играчи – објаснио је Виландер, а Роџер спада баш у ту категорију.

Он је крајем фебруара оперисао колено и планирао је повратак на турнирима пред Вимблдон. Међутим, после одлуке из Лондона да се не игра ове године, и Федерера ће ухватити пауза. Међу губитницима су и млади лавови.

- Мислио сам да ће 2020. бити њихова година. Много су напредовали али када сте млади, не интересују вас тренинзи, него мечеви. Једино што желиш су четири сата борбе на терену и победа против бољег од себе – објашњава седмоструки грен слем шампион да је за Медведева, Тима, Циципаса и остале ово пауза у напретку.

Виландер даје и рецепт за наставак сезоне.

- Верујем да пуно тенисера и даље тренира, бар на кондицији код куће, а када се све ово заврши, сви ће кренути од нула. Међутим, најгоре је што нико не зна када ће се завршити.

Рационалан, какав је и његов тенис био који му је донео по три титуле у Мелбурну и Паризу а једну у Њујорку, Скандиндац за крај нема речи утехе играчима и поклоници-ма белог каравана.

- Мислим да сви знају да се тенис највероватније више неће играти ове године – истиче Виландер.

- Шансе за наставак сезоне постоје, али је много вероватније да се то неће догодити у 2020.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.