Почетна / Тенис / АТП

Преминуо Душан Грујић председник ТК Партизан

Српски тенис остао је без човека чије име је везано за почетак златне ере
ФОТО: Архива Журнала

Душан Грујић, председник Партизана око четврт века, преминуо је у понедељак. Грујић је на чело црно-белих дошао током деведесетих и био један од синонима успона српског тениса у првим годинама овог века.

Током тог периода терени у Хумској били су, неком више, неком мање, дом скоро свим нашим најбољим младим тенисерима који ће једног дана владати светом – Новаку Ђоковићу, Ани Ивановић, Јанку Типсаревићу, Ненаду Зимоњићу, Јелени Докић, Илији Бозољцу, Бојани Јовановски, Душану ВемићуОлги Даниловић

Партизан у то време Грујићевог мандата није само давао терене на располагање него је и финансијски помагао младе тенисере којима је то било преко потребно.

Тих година екипна првенства Србије била су изузетно атрактивна, ривалитет Партизана и Црвене звезде је био на фудбалском нивоу, понекад и емотивнијем, а на теренима су били будући учесници и освајачи грен слемова.

Зато ће Грујићево име заувек бити везано за почетак златне ере српског тениса која још увек траје.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sudija
Po broju komentara, čitulja i tekstova u novinama ispada da je Miša Tumbas bio omiljeniji i veća legenda nego Dule? Laka im zemlja.
PENZIONER
jos jedna sportska legenda, legenda koja dolazi iz svetske sportske INSTITUCIJR JSDP. ovo je jos jedna prica ... ko je ko u srpskom sportu i sta je sve dao za razvoj svetskog sporta, ovog puta tenisa u nas, regionu, evrope i sveta. dusane grujicu hvala ti za sve ...
Karlo Veliki
Zeleo je da teniseri dosegnu visine vaterpolista Partizana, pa je okupljao vrhunske talente, i svi su bili pun pogodak. Za takve ciljeve ulagao je i sopstveni novac. Zeleo je i u TSS, da stvori osnovu za buducnost tenisa Srbije, ali su ga sprecili...Iza njega su ostala vidljiva dela u Partizan...Pocivaj u miru.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.