Бе­о­град се на­да Ђо­ко­ви­ћу, и то на два такмичења у наредних месец дана!

0

Ка­ко је Ива­ни­ше­вић ре­као, Но­ле ће уско­ро до­ћи ку­ћи, па по­сто­ји мо­гућ­ност да игра на ТСС ту­ру или ег­зи­би­ци­ји на Олим­пу

ФО­ТО: В. Мар­ко­вић

Три го­ди­не су про­шле од по­след­њег игра­ња Но­ва­ка Ђо­ко­ви­ћа у до­мо­ви­ни, би­ло је то 2017. у че­тврт­фи­на­лу Деј­вис ку­па про­тив Шпа­ни­је у Пи­о­ни­ру, а са­да се на­зи­ре мо­гућ­ност да светски број 1 опет игра у род­ном гра­ду.

Ка­ко је Го­ран Ива­ни­ше­вић на­ја­вио у ин­тер­вјуу Спорт клу­бу, Но­ле ће уско­ро до­ћи у Београд, а ка­ко се при­пре­ма­ју два так­ми­че­ња у на­шој пре­сто­ни­ци, по­сто­ји ре­ал­на мо­гућ­ност да и нај­бо­љи те­ни­сер све­та за­и­гра.

Пр­ви по ре­до­сле­ду је ТСС тур, ци­клус тур­ни­ра у ор­га­ни­за­ци­ји Те­ни­ског са­ве­за Ср­би­је у чијој ор­га­ни­за­ци­ји би тре­ба­ло да са­ра­ђу­је и сам Но­вак. С озби­ром да ће и ње­гов клуб на Дор­ћо­лу би­ти је­дан од до­ма­ћи­на, ја­сно је да се са пра­вом мо­же оче­ки­ва­ти ње­го­во присутство. Би­ло на те­ре­ну би­ло на три­би­на­ма.

- Ђо­ко­вић ни­је ре­као ни да ће игра­ти, ни да не­ће игра­ти, та­ко да по­сто­ји шан­са да буде ме­ђу уче­сни­ци­ма – об­ја­снио је не­дав­но Да­ни­ло Пе­тро­вић, наш те­ни­сер ко­ји учествује у ор­га­ни­за­ци­ји ових тур­ни­ра

Са об­зи­ром да ТСС тур по­чи­ње 30. ма­ја и да тра­је до сре­ди­не ав­гу­ста, ја­сно је да постоји ви­ше мо­гућ­но­сти за Но­ва­ка да се по­ја­ви на те­ре­ну.

Дру­га оп­ци­ја је Пр­вен­ство ис­точ­не Евро­пе, ре­ви­јал­ни тур­нир чи­ји је ал­фа и оме­га Јан­ко Тип­са­ре­вић.

По ква­ли­те­ту овај тур­нир ће би­ти ја­чи, јер ће ње­гов ак­це­нат би­ти на интерна­ци­о­нал­ном саста­ву, ка­ко би се што ви­ше при­бли­жио из­гле­ду пра­вог тур­ни­ра. ТСС тур је на­ме­њен са­мо на­ших те­ни­се­ри­ма.

За­то би за Но­ва­ка игра­ње на Олим­пу би­ло атрак­тив­ни­је, ма­да би мо­гао да уче­ству­је на оба так­ми­че­ња, јер се не пре­кла­па­ју вре­мен­ски.

Оно што ће мо­жда би­ти ве­ћи про­блем је пи­та­ње ка­ко ће на­ши љу­би­те­љи те­ни­са мо­ћи да ужи­ва­ју у игри нај­бо­љег на све­ту. У овом тре­нут­ку је при­су­ство пу­бли­ке за­бра­ње­но, а шансе да се то убр­зо про­ме­ни ни­су ре­ал­не.

На­рав­но, по­сто­ји мо­гућ­ност да се уме­ша те­ле­ви­зи­ја и пре­но­си ме­че­ве, али у та­квим ситуаци­ја­ма и ни­је мно­го ва­жно где се так­ми­че­ње игра.

Ва­жну уло­гу у Ђо­ко­ви­ће­вом раз­ми­шља­њу да ли да игра или не, си­гур­но ће има­ти наставак си­ту­а­ци­је са пан­де­ми­јом, од­но­сно од­лу­ка ка­да ће се пре­ки­ну­ти па­у­за у се­зо­ни.

Ако као да­тум по­врат­ка тур­ни­ра оста­не 31. ју­ли, он­да би Но­ва­ку по­ме­ну­ти тур­ни­ри могли да по­слу­же као ко­рак у вра­ћа­њу у фор­му за на­ста­вак так­ми­че­ња. Те­нис се не игра већ скоро три ме­се­ца, пред­сто­ји му па­у­за од бар још два, та­ко да је за све професи­о­нал­це то пот­пу­но не­у­о­би­ча­је­на си­ту­а­ци­ја.

Ни­ко од њих, от­ка­ко је ушао у ју­ни­ор­ску кон­ку­рен­ци­ју, ни­је имао то­ли­ку па­у­зу а да ни­је био по­вре­ђен.

За­то ће план по­врат­ка у фор­му би­ти бри­жљи­во раз­ра­ђен, али тек ка­да се по­у­зда­но буде знао да­тум пр­вог тур­ни­ра. Све док бу­де од­ла­га­ња, не ис­пла­ти се де­таљ­но планирати.

Повезане Bести

Kоментари (0)

Само регистровани и улоговани корисници могу да оцењују коментаре!

Пpиjaвa Региcтрyј ce

Додај коментар

Преостало карактера:

Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. СПОРТСКИ ЖУРНАЛ ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Да бисте видели остатак вести

Региструјтe Cе Пријавитe Ce

Пpиjaвa

Facebook Пријавa

или

Региcтрyј ce › Заборавили сте лозинку?

Региcтрyј ce

Facebook Пријавa

или

Унесите Вашу адресу е-поште да бисте добили нову шифру