Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић доводи Тима и Димитрова у Београд на "Адриа Тоур"

Спортском спектаклу "Адриа Тоур" у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије, у уобичајеном формату од квалификација, које крећу у понедељак, до финала које ће бити одржано у петак
ФОТО: EPA/ANTONIO PAZ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић окупио је врхунске асове белог спорта који ће да се представе публици на регионалном "Адриа Тоур" догађају од 13. јуна до 5. јула, саопштено је данас.

У организацији српског тенисера, "Адриа Тоур" биће одржан у градовима широм Балкана, а први турнир креће из Београда, на теренима ТЦ Новак (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и у Бања Луку (3/4. јул).

Како се наводи, уз то, планиран је и одлазак у Сарајево, у недељу, 5. јула где ће Ђоковић и Дамир Џумхур да одиграју егзибициони меч.

Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки гренд слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и један из мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

Учешће на "Адриа Тоур" је потврдио и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на свету.

У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора.

Од домаћих играча, играће и Виктор Троицки, члан златне српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп, али је у екипним такмичењима за нашу земљу освајао и АТП куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012.

Највеће успехе остваривао је 2011. када се попео на 12. позицију ранг листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју.

Још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте šширом региона, међу којима су и програми "Новак Ђоковић" фондације за програме раног развоја и образовања деце.

Уједно, жеља организатора је да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам услед ситуације са коронавирусом.

Систем који ће се примењивати је Роунд Робин, то значи да ће свако да игра са сваким у две групе, од по 4 играча.

Конкретно, у суботу сваки тенисер ће имати по два меча, а у недељу јошš један меч у групи, да би се потом играло финале између двојице најбољих. Предвиђено је да се игра на два добијена сета, до четири гема.

У случају да буде омогућено присуство публике, улазнице ће моћи да се обезбеде за две сесије по дану, а термини ће бити накнадно објављени.

Програм ће бити употпуњен и дубловима са познатим личностима, као и тениским манифестацијама за децу. Сви мечеви биће преношени на каналима телевизије Спортклуб, а слике из региона ће ићи и šширом света.

Спортском спектаклу "Адриа Тоур" у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије, у уобичајеном формату од квалификација, које крећу у понедељак, до финала које ће бити одржано у петак.

Тај турнир се игра за наградни фонд који је ТСС већ издвојио уз помоћ Новака

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић окупиће врхунске асове "белог спорта" на регионалној серији турнира "Адриа Тоур", који ће се одржати од 13. јуна до 5. јула.

"Адриа Тоур" почеће у Београду на теренима ТЦ Новак (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и у Бањалуку (3/4. јул), саопштено је данас.

Уз то, планиран је и одлазак у Сарајево (5. јула) где ће Новак Ђоковић и Дамир Џумхур одиграти егзибициони меч.

Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звезда те спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер света, троструки гренд слем финалиста и освајач 16 АТП пехара.

Учешће на "Адриа Тоур" потврдио је и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг-листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на свету. Он је у каријери до сада освојио осам титула у синглу.

Од домаћих тенисера, играће и Виктор Троицки, члан српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп, а освајао је АТП куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012. Највеће успехе остваривао је 2011. године када се попео на 12. позицију ранг-листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју.

Како се наводи у саопштењу, још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте широм региона, међу којима су и програми "Новак Ђоковић" фондације за програме раног развоја и образовања деце.

Уједно, жеља организатора је да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам услед ситуације са корона вирусом.

Систем који ће се примењивати је "Роунд Робин", што значи да ће свако да игра са сваким у две групе, од по четири играча. Предвиђено је да се игра на два добијена сета, до четири гема.

У случају да буде омогућено присуство публике, улазнице ће моћи да се обезбеде за две сесије по дану, а термини ће бити накнадно објављени.

Програм ће бити употпуњен и дубловима са познатим личностима, као и тениским манифестацијама за децу.

Турниру у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије, у уобичајеном формату од квалификација, које крећу у понедељак, до финала које ће бити одржано у петак. Тај турнир се игра за наградни фонд који је ТСС већ издвојио уз помоћ Новака Ђоковића.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.